Sri Lanka weer open voor toeristen

Sri Lanka coronaAmsterdam, 7 februari 2021 – Kun je niet wachten op een vaccin, zit je ruim in de tijd en snak je naar tropische warmte? Dan kun je nu weer een vakantie naar Sri Lanka overwegen. Het land hield de grenzen 10 maanden potdicht sinds de uitbraak van het coronavirus, maar sinds kort zijn buitenlandse toeristen weer welkom op dit paradijselijke eiland in de Indische Oceaan.

Op 21 januari 2021 zijn de landsgrenzen heropend en mogen passagiersvliegtuigen weer landen op beide internationale luchthavens van Sri Lanka, melden talloze media. Natuurlijk gelden er de nodige voorwaarden zolang het verdoemde coronavirus nog niet onder controle is, maar die zijn minder streng dat sommige andere landen die het toerisme al mondjesmaat op gang hebben gebracht.

Zo is geen verplichte quarantaine vereist, meldt de officiële toeristenorganisatie van Sri Lanka op haar website. Er zijn geen eisen aan een minimumverblijf, maar wel moet je maximaal 14 dagen in een hotel of resort verblijven dat goedgekeurd is door de overheid. Deze accommodaties hebben een ‘Safe & Secure’-certificaat en voldoen aan alle hygiëneregels. Er zijn ongeveer 55 hotels en resorts gereserveerd voor buitenlandse toeristen.

Sri Lanka corona toeristen

In het hotel mag je gebruikmaken van alle faciliteiten, zoals het zwembad, het restaurant, het fitnesscentrum of een eventueel privéstrand. Ook mag je uitstapjes maken naar enkele bezienswaardigheden en toeristische attracties, met beperkingen. Zo geldt er bijvoorbeeld een maximaal aantal bezoekers, een reserveringsplicht en een plicht om met een gids op stap te gaan. De lijst met toegankelijke bezienswaardigheden in Sri Lanka kun je hier vinden.

In het land zijn 14 zones aangewezen voor buitenlandse toeristen die in hun eigen bubbel verblijven, waarbij je vrijwel geen contact maakt met de lokale bevolking. Bovendien moet je zelf de kosten betalen van maximaal drie coronatesten ($ 40 per stuk). Je dient verder een verplichte ziektekostenverzekering af te sluiten die door de overheid is goedgekeurd, voor $ 12 per dag.

Sri Lanka coronavirus

Voor vertrek dien je online een visum aan te vragen en een gezondheidsverklaring in te vullen. Minimaal 72 uur voor vertrek moet je thuis een coronatest laten doen met een negatieve uitslag, voordat je in het vliegtuig mag stappen. De regels gelden voor iedereen, ook als je al een vaccinatie hebt gehad tegen corona. Op deze website van de Sri Lanka Tourism Authority staat alle belangrijke informatie: www.srilanka.travel

Het coronavirus is lang niet ingedamd in Sri Lanka. Sterker nog, het aantal gevallen van covid-19 is sinds november juist sterk toegenomen (volgens de statistieken van de wereldgezondheidsorganisatie WHO). De regering vindt het toerisme echter zo belangrijk, dat het toch weer buitenlandse vakantiegangers verwelkomt. Zo’n 3 miljoen Sri Lankanen hadden het afgelopen jaar geen inkomsten meer door het wegblijven van toeristen.

Foto's © Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!