De Eiffeltoren is weer open, na een maandenlange sluiting

Eiffeltoren weer openAmsterdam, 16 juli 2021 – De Eiffeltoren in Parijs is weer open! Sinds vrijdag 16 juli zijn bezoekers opnieuw welkom in het beroemdste monument van Frankrijk. De Eiffeltoren was bijna negen maanden dicht, de langste sluiting sinds de Tweede Wereldoorlog. Door het verdoemde coronavirus moest de 324 meter hoge toren in oktober de deuren sluiten.

Denk echter niet dat je nu tijdens een bezoek aan Parijs ‘even’ langs de Eiffeltoren kunt gaan om te genieten van het geweldige uitzicht over de Franse hoofdstad. Het aantal bezoekers is beperkt tot 10.000 per dag, om aan de anderhalve meter afstand te kunnen voldoen. Dat is 15.000 bezoekers minder dan normaal. Ook de capaciteit in de liften wordt maar voor 50 procent benut.

Het dragen van een mondkapje is verplicht en vanaf 21 juli dien je ook een geldige gezondheidspas te kunnen laten zien. Hieruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent tegen corona, hersteld bent van het virus of negatief bent getest. Die regel geldt overigens voor alle pretparken en culturele instellingen in Frankrijk, en vanaf 1 augustus ook voor een bezoek aan een café of restaurant. Kinderen jonger dan 18 jaar zijn hiervan uitgezonderd. Als Nederlander kun je de QR-code van de CoronaCheck-app laten zien.

Tickets voor de Eiffeltoren moet je snel bestellen

Alle verdiepingen van de Eiffeltoren zijn open voor het publiek. Je kunt de lift nemen naar het observatieplatform op 276 meter hoogte, of de trap nemen naar de eerste of tweede verdieping. Als je de trap neemt, is een kaartje goedkoper. Je kunt tickets tot twee maanden van tevoren online bestellen. Je moet snel zijn, want kaartjes voor de maand juli zijn al bijna allemaal uitverkocht.

Eiffeltoren weer open na corona

De Eiffeltoren is sinds 1889 hét icoon van Parijs, dat flink te lijden heeft gehad onder de coronacrisis. In het jaar 2020-2021 heeft het bouwwerk een verlies geleden van zo’n € 120 miljoen, maar gelukkig staat het stalen gevaarte nog niet op omvallen. De Eiffeltoren heeft pas geleden nog een uitgebreide renovatie ondergaan om volop te schitteren voor de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Hopelijk zijn we corona dan al lang vergeten…

Foto's © Kiattisak Anoochitarom/Shutterstock.com; Pixabay.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!