Je kunt nu blijven slapen in het Paleis van Versailles

Hotel in het Paleis van VersaillesAmsterdam, 6 juni 2021 – We kunnen binnenkort weer naar Parijs, eindelijk! Als je dan toch een slaapplek zoekt, waarom dan niet het Paleis van Versailles? Sinds deze week is een luxe hotel geopend in het beroemdste paleis van Frankrijk. In Le Grand Contrôle wacht je een vorstelijk verblijf, waar je voor een flink prijskaartje volledig in de watten wordt gelegd.

Voor het eerst in de 340-jarige geschiedenis van Versailles kun je als buitenstaander de nacht doorbrengen op de plek waar Lodewijk XIV tot aan zijn dood in 1715 de scepter zwaaide. Le Grand Contrôle is een luxe boetiekhotel met 14 kamers en suites, verdeeld over drie historische gebouwen uit 1681.

Hotelkamer in Paleis van Versailles

De gebouwen zijn grondig gerestaureerd en de kamers zijn ingericht in de stijl van de 18e eeuw, geïnspireerd door de decadente levensstijl van de Zonnekoning zelf. Hier waan je je als een koning of koningin in een zacht hemelbed tussen weelderig behang en antieke meubels. Zodra je ‘s ochtends wakker wordt, heb je uitzicht op de schitterende tuinen van Versailles.

Je hebt het Paleis van Versailles voor jezelf

Elke gast heeft een eigen butler (of ‘lakei’) en kan ontspannen in een spa en sierlijk binnenzwembad van 15 meter lang. Dineren doe je in een restaurant dat geleid wordt door niemand minder dan sterren-chef Alain Ducasse, een van de beste chef-koks van Frankrijk.

Restaurant in hotel van Paleis van Versailles

De grootste traktatie is misschien wel dat je als hotelgast exclusieve rondleidingen door Paleis van Versailles kunt krijgen na sluitingstijd, als de drommen toeristen vertrokken zijn. Ook mag je op eigen gelegenheid door de tuinen van de Oranjerie dwalen. Hoe cool is dat? Voor een koninklijk logeerpartijtje moet je uiteraard diep in de buidel tasten. Voor een overnachting betaal je minimaal € 1700. Le Grand Contrôle is het vijfde hotel van de luxe hotelketen Airelles. Kijk voor meer info op de website: www.airelles.com

Badkamer in hotel van Paleis van Versailles

Mocht dat toch wat teveel van het goede zijn, dan is een dagtripje naar het Paleis van Versailles ook zeker de moeite waard. Het is een van de grootste en meest pompeuze kastelen ter wereld, met liefst 2300 kamers en zalen. Het hoogtepunt is de spiegelzaal, met 357 spiegels in zeventien gebogen ramen.

Foto's © Airelles Hotels/Le Grand Contrôle/Renée Kemps.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!