In dit hotel in Portugal verdwijn je letterlijk in het groen

Portugal autohuur

Portugal hotel groenAmsterdam, 12 september 2021 – Wil je even weg zijn van alles en iedereen? Wil je vakantie vieren op een plek waar je helemaal niets merkt van de laatste stuiptrekkingen van het verdoemde coronavirus? Een beproefde manier is de natuur op te zoeken. Dat werkt helemaal goed in dit nieuwe hotel in Portugal, waar je bijna letterlijk in het groen verdwijnt.

Het Casa Na Terra Hotel ligt te midden van de zacht glooiende heuvels van de regio Alentejo, op een steenworp afstand van de oevers van Alqueva – het grootste kunstmatige meer van Europa. Het hotel ligt grotendeels verzonken in de grond, opgenomen in het omringende groene landschap. Vanuit de lucht zie je amper dat er een hotel is verscholen. Alleen de patio met het gebogen betonnen dak en de koepels zijn van buitenaf te zien.

Hotel Casa Na Terra in Portugal

Het onderaardse bouwwerk was aanvankelijk bedoeld als privéwoning, maar is uiteindelijk omgevormd tot intiem toevluchtsoord. Het is een ontwerp van de Portugese architect Manuel Aires Mateus, die er echt een architectonisch hoogstandje van maakte. Hij wilde een hotel bouwen ,,met diepe respect voor de natuur”, opgenomen in de vredige omgeving. Casa Na Terra betekent dan ook ‘Huis van het Land‘.

Groen hotel in Alentejo in Portugal

Bunker of rustgevende schuilplaats

Dat is aardig gelukt, met een hotel dat net onder de aardoppervlakte ligt begraven. Het heeft slechts drie sober ingerichte kamers, met eigen badkamer, designmeubelen en hout om het geheel wat meer warmte te geven. Met het vele beton lijkt het toch een beetje op een bunker, maar je komt hier natuurlijk voor de stilte en ontspanning. Of als je de ideale schuilplaats zoekt tijdens je vakantie in Portugal.

Bunker in groen hotel in Portugal

Via de koepels komt er wat daglicht binnen en elke kamer heeft een terras met uitzicht op de prachtige omgeving. Het hotel heeft ook een keuken en grote woonkamer en eetkamer die uitkomen op een buitenruimte. Eenmaal buiten kun je je overgeven aan activiteiten als wandelen, fietsen of watersporten. In het laagseizoen heb je een tweepersoonskamer vanaf € 300 per nacht, inclusief ontbijt. Kijk voor meer info op www.silentliving.pt

Foto's © Silent Living Portugal - Nelson Garrido & Rui Cardoso.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!