Durf jij deze nieuwe hangbrug in Portugal te bedwingen?

Portugal voetgangershangbrugAmsterdam, 18 oktober 2020 – Het vergt wat moed en stalen zenuwen, maar dan staat je wel een fantastisch uitzicht te wachten op de ruige kliffen in het noorden van Portugal. Vanaf deze maand kun je daar net buiten de stad Porto de langste voetgangershangbrug ter wereld bedwingen, 175 meter bungelend boven een kloof en een schuimende snelstromende rivier.

De nieuwe hangbrug heet 516 Arouca en is 516 meter lang, zoals je uit de naam al kunt afleiden 😉 De hangbrug is ontworpen in Tibetaanse stijl, vastgehouden door enorme staalkabels en twee betonnen V-torens aan beide kanten van de kloof. Het duurt zo’n 10 minuten om over de smalle loopbrug naar de overkant te wandelen. Je loopt over een open metalen roostervloer, zodat je makkelijk naar de Paiva-rivier in het ravijn onder je kunt turen.

Portugal hangbrug

Onderweg kun je genieten van het spectaculaire landschap met de kloof, de rivier en de watervallen. Als je last hebt van hoogtevrees kun je deze hangbrug beter overslaan, maar anders is de 516 Arouca wel een dingetje om op je bucketlist te zetten. De voetgangersbrug bevindt zich in het Arouca Geopark, een prachtig gebied waar je ook kunt kajakken, raften, klimmen, fietsen en wandelen. Het is ongeveer een uurtje rijden van Porto, dus perfect om avontuur te combineren met cultuur.

Portugal voetgangersbrug

Portugese ingenieurs hebben 3 jaar gebouwd aan de nieuwe voetgangershangbrug, die met de opening in oktober 2020 als nieuwe recordhouder in de boeken wordt bijgeschreven. Tot dusverre was het record in handen van Zwitserland, waar in 2017 een 490 meter lange voetgangershangbrug werd geopend tussen de bekende vakantieplaatsen Grächen en Zermatt.

Portugal is trouwens nog een van de weinige landen waar je nu naartoe kunt reizen, aangezien het verdoemde coronavirus ons nog steeds in de greep houdt. Op het moment van schrijven geldt voor Portugal ‘code geel’, maar dat kan uiteraard elk moment op ‘oranje’ springen. Kijk voor meer informatie over Arouca Geopark op de website: www.aroucageopark.pt

Foto's © Município de Arouca.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!