Draag in Spanje geen bikini of zwembroek – buiten het strand

Spanje autohuur

Spanje dragen bikini of zwembroekAmsterdam, 23 juni 2024 – Tijdens een vakantie aan de Spaanse kust is het verleidelijk na een dagje op het strand je zwembroek of bikini aan te houden. Vooral in de zomer, als de temperatuur ver boven de 30 ℃ uit stijgt. Lekker in je zwemkleding nog even een terrasje pakken of gewoon terug wandelen naar je hotel. Maar doe het niet!

In talloze badplaatsen in Spanje kun je namelijk een flinke boete krijgen als je in je bikini of zwembroek op straat loopt. De Spaanse autoriteiten moeten niets hebben van toeristen die zonder shirt het strand verlaten.

Op het strand zelf is het dragen van zwemkleding natuurlijk helemaal oké, maar daarbuiten moet je je houden aan de lokale dresscode – hoe warm het ook is. Dat betekent dat je wat aan moet trekken als je het strand verlaat en een souvenirwinkeltje of restaurant opzoekt. Dat geldt soms ook voor de directe omgeving van het strand, zoals op de boulevard.

Waar mag je niet in zwemkleding rondlopen?

Ga je deze zomer op vakantie naar Spanje? Hier hebben we de regels voor enkele bekende badplaatsen nog eens voor je op een rij gezet.

Barcelona: dit is de populairste bestemming van Spanje, met zo’n 9 miljoen toeristen per jaar. Barcelona heeft veel cultuur en architectuur, maar ook mooie stranden. De stad heeft daarom strikte regels ingevoerd voor toeristen die zonder shirt het strand verlaten. Je riskeert een boete tussen de € 120 en € 300 als je in bikini of zwembroek door het centrum loopt. Als je (half)naakt in Barcelona rondloopt, kan de boete oplopen tot € 500 (er zijn kennelijk mensen die dit doen).

Spanje dragen bikini in straat

Alicante: in deze badplaats aan de Costa Blanca kan de boete zelfs oplopen tot € 750 voor ‘het betreden van de openbare weg met ontbloot bovenlichaam’. Op de stranden, de aangrenzende promenades en in zwembaden mag je wel je zwemkleding aanhouden.

Málaga: je riskeert een boete tussen de € 300 en € 750 als je in zwemkleding op straat loopt in deze zuidelijke Spaanse stad.

Spanje verbod dragen van zwemkleding

Salou: in deze populaire badplaats kun je een boete krijgen tussen de € 100 en € 300 als je in badkleding wordt betrapt in de oude stad, het stadscentrum en op de markt.

Mallorca

Op het toeristeneiland Mallorca zijn de regels nog een stukje strenger. De lokale autoriteiten kampen hier met grote groepen dronken Britse, Duitse en Nederlandse toeristen die ‘s avonds de straten onveilig maken.

In de hoofdstad Palma de Mallorca is het sowieso not done om te doen aan ‘torsonudisme’. Hier riskeer je een boete tussen de € 100 en € 200 als je alleen in zwemkleding over straat loopt. Daarbij mag je op Mallorca ook geen voetbalshirt dragen als je een restaurant bezoekt. Hiermee hopen de autoriteiten vooral de drankinname van Engelse hooligans in te dammen.

Foto's © Shutterstock.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!