De nachttrein naar Zwitserland komt terug

Zwitserland nachttreinAmsterdam, 14 november 2021 – Slapen op het ritmische boemelen van een rijdende trein en de volgende ochtend ontwaken in Zwitserland: het kan weer! Vanaf 12 december 2021 gaat er opnieuw een nachttrein rijden van Nederland naar Zwitserland. Elke avond rijdt er een rechtstreekse trein van Amsterdam naar Basel en Zürich.

De Nightjet Zürich, zoals de nachttrein heet, vertrekt om 20.30 uur vanaf station Amsterdam Centraal en rijdt via Utrecht, Arnhem en de steden in het Duitse Ruhrgebied naar Zwitserland. Je arriveert de volgende ochtend rond 06.15 uur in Basel en om 08.05 uur in Zürich. In de omgekeerde richting arriveert om 09.14 uur elke ochtend de Nightjet in Amsterdam.

Tickets zijn verkrijgbaar bij NS International vanaf € 38 voor een zitplaats en € 50 voor een ligplaats. De slaapplaatsen zijn te boeken vanaf € 90. Tot zes maanden van tevoren kun je de treintickets al boeken. Hoe eerder je erbij bent, hoe goedkoper.

Slaaprijtuigen en ontbijt

Het meest comfortabel is natuurlijk een eigen bed op het spoor. De trein bestaat uit veertien rijtuigen: twee slaaprijtuigen met bedden, vier couchette rijtuigen en acht zitrijtuigen. In een couchette rijtuig zijn compartimenten met 4 of 6 bedden, die je omlaag klapt als iedereen gaat slapen. Alleenreizende vrouwen kunnen kiezen voor een women only compartiment.

Zwitserland nachttrein NS

Een slaapcompartiment is het meest luxe, met 1, 2 of 3 bedden. Je hebt de beschikking over een eigen wastafel met koud en warm water, handdoeken en toiletartikelen. In een 1e klas compartiment heb je bovendien een eigen badkamer met wastafel, douche en toilet. Handdoeken en douchegel zijn aanwezig.

Zoals gebruikelijk bij de Nightjet is het ontbijt inbegrepen bij de lig- en slaapplaatsen. Dranken en versnaperingen kun je aan boord kopen en worden in je compartiment geserveerd. Ook is er plek voor een aantal fietsen op de trein.

Opleving van de nachttreinen

De nachttrein naar Zwitserland is de tweede verbinding die de NS toevoegt aan het Europese nachttreinennetwerk. Sinds mei van dit jaar kun je ook weer de nachttrein pakken naar Wenen. De nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen en een duurzaam alternatief voor het vliegtuig. Vroeger kon je met de City Night Line naar Zwitserland reizen, maar die treinverbinding werd eind 2016 opgeheven.

Zwitserland nachttrein Zürich

Basel en Zürich zijn twee populaire steden in Zwitserland, zowel voor toeristen als zakelijke reizigers. Daar vandaan kun je makkelijk verder reizen naar een sprookjesachtige stad als Luzern. Met de NS kun je al langer overdag naar Basel reizen. Om 08.08 uur vertrek je vanaf Amsterdam CS en om 14.47 uur sta je in hartje Basel.

Foto's © Marco Saracco/Shutterstock.com; NS International/Nightjet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!