Zwitserland heeft de eerste hangmat wandelroute ter wereld

Booking Zwitserland

Zwitserland hangmat wandelrouteAmsterdam, 1 april 2024 – Wandelen door de Zwitserse Alpen is op zich al mooi, maar hoe vaak neem je écht even rust om van het landschap te genieten? Dat is nu een stuk makkelijker dankzij de lancering van de eerste hangmat wandelroute ter wereld. Huur een hangmat, stop die in je rugzak en neem op speciaal aangegeven plekken een horizontale luierpauze om het uitzicht in je op te nemen.

In het Italiaans sprekende kanton Ticino in het zuiden van Zwitserland kun je nu een volledig ontspannen wandeling maken met het initiatief Ggurijnar Hermi. Het vertrekpunt is het idyllische bergdorp Bosco Gurin op 1503 meter hoogte, ten westen van Locarno. Op een paar plekken kun je een hangmat huren, zoals bij een bakkerij, het museum of een bed & breakfast.

Luieren hangmat wandelroute Zwitserland

Vervolgens kies je een van de routes die speciaal zijn uitgerust voor hangmat-wandelaars. Op tien locaties zijn speciale hangmatplekken gecreëerd waar tussen twee dennenbomen blauwe touwen hangen. Met de hulp van twee meegeleverde karabijnhaken kun je zo makkelijk de hangmat aan de bomen bevestigen. Na terugkeer lever je de hangmat weer in – als je tenminste niet in slaap bent gevallen…

Gezang van de roodstaart

De hangmatroute is een initiatief van de lokale gemeenschap ,,om de passie voor rustige plekken in de vallei met buitenstaanders te delen”, zegt de initiatiefnemer tegen de Britse krant The Guardian. De locaties zijn vooral gekozen vanwege het rustgevende uitzicht, niet perse om er Instagrammable foto’s te maken.

Uitzicht hangmat wandelroute Zwitserland

,,Zijn we nog in staat om tussen twee lariksen te blijven hangen, luisterend naar het gezang van de roodstaart, de geur van de weilanden in te ademen en ons te laten wiegen door een briesje dat vóór ons alleen de nog met sneeuw bedekte toppen had aangeraakt?”,  aldus de initiatiefnemers op hun website. ,,Zijn we nog in staat om te genieten van een goed boek terwijl we met één voet slingeren over een rivier die springt en kwettert tussen de rotsen die glanzen in de zon?”

Voor de hangmat wandelroute moet je je eerst aanmelden via de website van Ggurijnar Hermi (www.ggurijnar-hermi.ch). Die site is in het Italiaans, maar met hulp van Google Translate wordt alles snel duidelijk. Voor een wandeling kun je kiezen uit zes zones, en in twee daarvan is er ook de mogelijkheid om je in je hangmat te overnachten.

Kaart hangmat wandelroute Zwitserland

Het huren van een hangmat kost CHF 15 (ongeveer € 15,40) voor een dag. Mocht je in de zomer ook willen slapen in je hangmat, dan ben je CHF 40 (ruim € 41) kwijt.

Foto's © Shutterstock.com; Ggurijnar Hermi.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!