Duiken naar een Boeing 747 in Bahrein

Amsterdam, 30 januari 2019 – Wie weleens in Bahrein is geweest, weet dat er niet veel te doen is. Wij waren zelf jaren geleden in dit oliestaatje in de Perzische Golf – ter grootte van Texel – en na een paar dagen heb je alles wel gezien. Dat moet veranderen, vindt het nationale toeristenbureau van Bahrein. Ze hebben daarom een nogal ongebruikelijke attractie bedacht die toeristen moet trekken.

Vanaf de zomer van 2019 kun je onder water duiken naar een heuse Boeing 747. Het betreft geen vliegtuig dat toevallig voor de kust van Bahrein is neergestort, maar een afgeschreven exemplaar dat het eilandstaatje speciaal hiervoor naar de bodem van de zee laat zakken. De 70 meter lange Boeing is het hoogtepunt van een nieuw onderwaterpretpark, dat met een oppervlakte van liefst 100.000 vierkante meter het grootste duikpark ter wereld moet worden.

De Jumbo wordt speciaal behandeld met biologische reinigingsmiddelen om te voorkomen dat het vliegtuig milieuschade berokkent aan het koraalrif en het onderwaterleven in de Perzische Golf. Ook worden alle bedrading, de kunststoffen en de brandstofsystemen uit het vliegtuig gehaald. De deuren van de Boeing blijven wel gesloten, dus je kunt er niet doorheen zwemmen. Het is niet helemaal duidelijk bij welke luchtvaartmaatschappij het toestel ooit vloog. Naar verluidt is de Boeing afkomstig uit Fujairah in de Verenigde Arabische Emiraten.

Je kunt elders in de wereld al naar andere vliegtuigen duiken, al zijn dit meestal wrakken die tijdens oorlogen in zee zijn beland. Volgens Bahrein is er nergens anders onder water een vliegtuigwrak te vinden dat zo groot zal zijn als deze Boeing 747. Het vliegtuig is de publiekstrekker, maar niet de enige attractie in het onderwaterpark. Duikers kunnen straks ook terecht bij een replica van een traditioneel huis van een parelverkoper, kunstmatig aangelegde koraalriffen en andere ‘sculpturen’. Meer informatie vind je in de loop van dit jaar op de website van Dive Bahrain: www.divebahrain.com

Foto's © Bahrain Tourism.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!