Autoverhuur in de Cariben

Tijdens een vakantie in de Cariben is het erg handig om een auto te huren. Op veel Caribische eilanden is maar beperkt openbaar vervoer aanwezig. Met een huurauto kun je makkelijker rond toeren op je vakantiebestemming en plekken bezoeken waar je anders niet zo makkelijk komt. Autoverhuur in de Cariben is makkelijk te regelen, want door het grote aantal toeristen zijn er veel autoverhuurders. Je kunt terecht bij lokale verhuurbedrijven, maar op populaire plekken kun je ook een auto huren bij de bekende internationale ketens zoals Avis en Budget.

De concurrentie is groot, dus het huren van een auto hoeft niet zoveel te kosten. Vergelijk daarvoor de prijzen tussen de verschillende aanbieders. Op sommige Caribische eilanden kun je beter een 4×4 huren als je afgelegen strandjes en natuurgebieden wilt bezoeken die alleen via een hobbelige zandweg te bereiken zijn. Hieronder vind je meer informatie over autoverhuur op de verschillende eilanden van de Cariben. Het is raadzaam voor vertrek je huurauto te regelen, zeker in het hoogseizoen van half december tot april.

Autoverhuur op Aruba

Het is gemakkelijk om een auto te huren op Aruba. Je kunt wel gebruikmaken van openbaar vervoer en taxi’s, maar een huurauto geeft je veel meer mogelijkheden om het eiland te verkennen. Aruba heeft fatsoenlijke wegen die alle bezienswaardigheden met elkaar verbinden. Het eiland is niet al te groot, waardoor je een relatief korte reistijd hebt. Als je niet van plan bent om je resort te verlaten, behalve om te winkelen, te dineren of te gokken, kun je beter een taxi of bus nemen.

Er is een groot aanbod van autoverhuurders op Aruba. Je kunt terecht bij de grote internationale ketens, maar ook bij lokale verhuurbedrijven. De meeste hebben een kantoor op de internationale luchthaven en bij de grote hotels, anderen hebben gratis bezorging en ophaalservice. Een handige website voor het huren van een auto op Aruba is Sunny Cars. Je vindt de voordeligste tarieven bij de verschillende autoverhuurders en je bent altijd all-in verzekerd, zodat je geen extra kosten hebt.

In het hoogseizoen betaal je ongeveer $ 60 tot $ 65 per dag voor een compacte auto. In het laagseizoen daalt het tarief naar $ 40 tot $ 45 per dag. Als je de ruigere noodkust en Arikok Nationaal Park wilt bezoeken, kun je het beste een fourwheeldrive huren. De maximumsnelheid in stedelijk gebied is 40 kilometer per uur en daarbuiten 80 kilometer per uur, tenzij het anders is aangegeven.

Autoverhuur in Barbados

Autoverhuur op Bonaire

Het huren van een auto op Bonaire geeft je de mogelijkheid alle bezienswaardigheden en de natuur van het eiland te ontdekken. Een huurauto is eigenlijk een must om een van de vele duikplekken te bereiken. Bonaire is geen groot eiland, maar het openbaar vervoer is beperkt. Op Bonaire zijn zo’n 25 verschillende autoverhuurbedrijven actief. Ondanks het grote aanbod is het verstandig om tijd te reserveren, want het eiland is een populaire vakantiebestemming. Sunny Cars vergelijkt de voordeligste tarieven bij de verschillende autoverhuurders en je bent all-in verzekerd, zonder verborgen kosten.

Autoverhuurders op Bonaire hanteren een minimale leeftijd tussen de 21 en 30 jaar, afhankelijk van het type auto. Je moet minstens één of twee jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Huurauto’s op Bonaire zijn vooral handgeschakeld. Er is een beperkt aanbod van automaten, maar de prijzen daarvoor liggen hoger. Kantoren van autoverhuurbedrijven bevinden zich vooral op de luchthaven. Lokale verhuurders op een andere locatie zijn vaak bereid de huurauto af te leveren op het vliegveld.

Voor het bereiken van de duikplekken huren veel toeristen een pick-up truck. Je rijdt dan vaak op onverharde wegen en je kunt de luchtflessen veilig in de laadklep vervoeren. Met een gewone huurauto mag je meestal niet het Washington Slagbaai National Park betreden. Door de off-road wegen heb je hiervoor ook een jeep of pick-up nodig.

Autoverhuur op Curaçao

Het huren van een auto is een geweldige manier om Curaçao te verkennen. Taxi’s zijn relatief duur op het eiland, waardoor je met een huurauto voordeliger uit bent als je veel uitstapjes wilt maken. Brandstof is bovendien niet duur op Curaçao. Op de luchthaven vind je kantoren van de internationale autoverhuurders, maar je bent voordeliger uit bij lokale autoverhuurbedrijven.

Je kunt een auto huren op Curaçao bij Bo Car Rental, die samenwerkt met een groot aantal lokale verhuurbedrijven. Ze kunnen je ophalen van het vliegveld en medewerkers verlenen 24 uur per dag ondersteuning. Je kunt zelfs een auto huren zonder creditcard.

Voor het huren van een auto op Curaçao moet je in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs en minimaal 21 jaar oud zijn. Autorijden is goed te doen, het is allemaal vrij relaxt. Let wel op de straten met éénrichtingsverkeer in Willemstad. De maximumsnelheid op de wegen buiten de bebouwde kom is meestal 70 kilometer per uur. Laat geen waardevolle bezittingen in je huurauto achter als je ergens parkeert.

Autoverhuur in Dominicaanse Republiek

Autoverhuur in Jamaica

Autoverhuur op de Kaaimaneilanden

Autoverhuur in Puerto Rico

Autoverhuur in Saint Kitts en Nevis

Autoverhuur in Saint Lucia

Autoverhuur op Sint Maarten

Op Sint Maarten is zoveel te zien, dat het huren van een auto de beste manier is om het eiland te ontdekken. Vooral in het zuidelijke Nederlandse deel zijn veel autoverhuurbedrijven die met elkaar concurreren, waardoor de tarieven voor een huurauto tot de laagste in het Caribisch gebied behoren. Ook in het noordelijke Franse deel St. Martin zijn enkele autoverhuurbedrijven.

Met een huurauto mag je over het hele eiland rijden, ongeacht de plek waar je het voertuig hebt opgehaald. Er zijn geen controles langs de Nederlands-Franse grens. Sommige verhuurders die een vestiging hebben op zowel het Nederlandse als Franse deel staan het toe om je huurauto op elke locatie weer in te leveren.

De meeste autoverhuurders hanteren een minimumleeftijd van 21 jaar voor het huren van een auto op Sint Maarten. Je moet verder in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is niet nodig als je een auto huurt op het Nederlandse deel. Een handige website voor het huren van een auto op Sint Maarten is Sunny Cars, die de tarieven van vele verschillende autoverhuurders vergelijkt. De autohuur is all-inclusive, waarbij je geen eigen risico hebt en alle verzekeringen zijn inbegrepen.

Vooral tijdens het hoogseizoen van half december tot half april is het raadzaam je huurauto ruim van tevoren te reserveren. Het autorijden op het eiland is niet heel ingewikkeld. Verwacht geen vierbaanswegen, maar het grootste deel van de wegen op Sint Maarten en St. Martin is geasfalteerd waardoor je geen terreinwagen of 4WD nodig hebt. De hoofdweg rond het eiland is in goede staat. Net als bij ons rij je aan de rechterkant van de weg. De maximumsnelheid op het Nederlandse deel is 50 kilometer per uur. Op het Franse deel geldt op sommige wegen een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur.

Autoverhuur in Trinidad en Tobago

Autoverhuur op de Turks- en Caicoseilanden

Autoverhuur op de Virgin Islands (UK) – Britse Maagdeneilanden

Autoverhuur op de Virgin Islands (VS) – Amerikaanse Maagdeneilanden

Voor het laatst bijgewerkt op 19 oktober 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over autoverhuur in de Cariben, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; depositphotos.com/junot.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam