In 2025 kun je meevaren op de eerste naaktcruise

NaaktcruiseAmsterdam, 12 mei 2024 – In je blootje genieten van de Caribische zon: het kan tijdens de eerste naaktcruise die begin 2025 wordt gelanceerd. Je vaart 11 dagen lang op het luxe cruiseschip Norwegian Pearl door het Caribisch gebied zonder dat je je aan een strikte dresscode hoeft te houden. Trek vooral zoveel mogelijk uit, is de regel aan boord.

De nudistencruise Big Nude Boat is een initiatief van reisorganisatie Bare Necessities, die daarvoor samenwerkt met rederij Norwegian Cruise Line. Zij willen ,,de barrières tegen sociale naaktheid slechten en van vakanties zonder kleding een acceptabele optie te maken”, zo zeggen ze tegen de Britse krant The Independent.

Het blootavontuur begint op 3 februari 2025 in Miami en voert je onder meer langs de Bahama’s, St. Lucia, Dominica en Puerto Rico. Op 14 februari keer je terug in Miami. En van schaamte is geen sprake tijdens deze naaktcruise, want het schip biedt plek aan 2300 passagiers. Maar helemaal kledingvrij is de cruise ook weer niet. Op sommige momenten moet je toch enigszins gekleed zijn en een lapje stof uit je handbagage vissen.

Kledingregels tijdens de naaktcruise

Zo vereisen de regels dat je gekleed bent tijdens de ontvangst en introductie van de kapitein. Je mag niet naakt op het dek staan als er andere schepen in de buurt zijn. Voor alle maaltijden in de eetzalen is kleding vereist, maar tijdens het zelfbedieningsbuffet buiten hoef je niets aan te trekken.

Naaktcruise Norwegian Cruise Line

Overigens zijn de kledingregels best losjes. Het komt erop neer dat borsten, billen en geslachtsdelen ,,volledig bedekt zijn door kleding” en dat dat niet als fetisjkleding of lingerie wordt beschouwd. Het strelen of ongepast aanraken van persoonlijke lichaamsdelen is voorts ten strengste verboden.

De dansgelegenheden en de gebieden rond de zwembaden zijn uitgeroepen tot ‘verboden fotozones’. Stiekem een fototootje maken is er niet bij, tenzij je het risico wilt lopen om van boord te worden gezet.

Vermaak tijdens de naaktcruise

Aan vermaak is geen gebrek aan boord van het cruiseschip. Er zijn 14 restaurants, 14 bars, een casino, een spa en verschillende uitgaansgelegenheden. Onderweg gaat het schip voor anker bij paradijselijke eilandjes. Hier kun je snorkelen tussen zeeschildpadden en kleurrijke vissen, kajakken of genieten van witte zandstranden. Allemaal naakt uiteraard.

Naaktcruise strand

Tussen de zonnige naaktstranddagen door wordt een bezoek gebracht aan prachtige eilanden als Dominica, St. Lucia, Martinique en Sint-Maarten. Eenmaal aan land moet je toch weer wat zomerse kleding tevoorschijn halen. Veel meenemen hoef je niet, dus je koffer kun je thuislaten.

De prijs van de naaktcruise begint bij $ 2000 (ongeveer € 1855) voor een tweepersoonshut. Voor $ 33.155 (circa € 30.762)  heb je een zogeheten Garden Villa van 239 vierkante meter voor drie personen. Voor meer informatie en boekingen voor de Big Nude Boat kun je kijken op de website: www.cruisebare.com

Foto's © Norwegian Cruise Line Holdings Ltd; Shutterstock.com.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!