Reizen en vakantie in Botswana

Kerngegevens

– Oppervlakte: 581.730 vierkante kilometer (14 keer Nederland)
– Inwoneraantal: 2.098.018 (2011);
– Bevolkingsdichtheid: 4 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Gaborone;
– Talen: Setswana, Kalanga, Engels;
– Munteenheid: Pula (BWP);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 16.300 (2011).

Informatie over visum Botswana

Reizen en vakantie in BotswanaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Botswana. Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven.

Wel dien je te beschikken over een paspoort dat bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig is en een vliegticket voor je retourvlucht of een vlucht naar een andere bestemming. Voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Botswana in Brussel.

 

Communicatie in Botswana

Internationaal toegangsnummer: +267.
Alarmnummer ambulance: 997.
Alarmnummer politie: 999.
Alarmnummer brandweer: 998.

Tijdsverschil met Botswana

In de zomer is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Botswana. Tijdens de winter, tussen de laatste zondag in oktober en de laatste zondag in maart, is het in Botswana 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Botswana

De elektriciteit in Botswana is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. In het land worden stopcontacten gebruikt voor stekkers met drie ronde pinnen (net zoals in Zuid-Afrika) of rechthoekige pinnen (zoals in Groot-Brittannië), en zijn dus niet geschikt voor Nederlandse stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Hou er op safari rekening mee dat campings en lodges niet 24 uur per dag elektriciteit hebben.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Reisnieuws Afrika Botswana
Sort by