Overnachten in Botswana

Overnachten en hotels in BotswanaIn Botswana kun je overnachten in hotels, lodges of safaritenten (tented camps). De meeste hotels vind je in de hoofdstad Gaborone en in Francistown. Het aanbod varieert van 5-sterrenhotels tot budgethotels. Veel hotels in Gaborone en Francistown zijn gericht op zakenreizigers die naar Botswana komen voor een congres, evenement of vakbeurs.

In Maun en Kasane vind je wat meer hotels voor toeristen, die deze steden als uitvalsbasis gebruiken voor een safari in een van de nationale parken. Toch zijn ook hier de meeste hotels gefocust op zakenreizigers, omdat toeristen geen overnachting maken in Maun en Kasane en meteen doorreizen voor hun safari.

Botswana kent een groot aantal lodges en kampementen, waarvan sommige tot de meest extravagante en exclusieve van Afrika behoren. Bij een kampeersafari slaap je weliswaar in een tent, maar de accommodatie is van alle luxe voorzien. Je vindt ze in de buurt van nationale parken en natuurreservaten, vooral in het noorden van het land. Overnachten in een lodge of safaritent is prijzig, maar er zijn ook wat goedkopere plekken beschikbaar. De meeste lodges en safaritenten zijn eigendom voor tour operators die safari’s aanbieden in Botswana. Bij het verblijf zitten maaltijden en safari’s inbegrepen. Er zijn ook een paar onafhankelijke lodges en kampementen waar je persoonlijk door de eigenaar wordt ontvangen en ter plekke de mogelijkheden voor een safari kunt bespreken.

Overzicht van hotels en lodges in Botswana

Hieronder vind je een overzicht van officiële websites van 82 hotels, lodges en camps in Botswana. Als je op eigen gelegenheid op reis bent in Botswana, kun je via de website een hotelkamer of verblijf boeken.

Hotelketens in Botswana

Chobe National Park

Hotels en lodges in Francistown

Hotels in Gaborone

Ghanzi

Gweta

Kalahari Game Reserve

Kang

Kasane

Kazungula

Hotels en lodges in Maun

Mogoditshane

Moremi Game Reserve

Nata Village

Ngoma

Northern Tuli Game Reserve

Okavango Delta

Tlokweng

Tutume

Voor het laatst bijgewerkt op 8 februari 2015. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Botswana, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/piccaya.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam