Reizen naar Ethiopië

Reizen met het vliegtuig naar Ethiopië

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met het vliegtuig naar Ethiopië reizen, maar er zijn wel vluchten naar het Afrikaanse land vanuit talloze andere Europese steden. Je kunt de hoofdstad Addis Ababa gemakkelijk bereiken via een overstap.

De nationale luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines vliegt onder meer vanaf Frankfurt, Parijs, Wenen en Rome naar Addis Ababa. Je kunt ook met EgyptAir vliegen naar de Egyptische hoofdstad Cairo en daar overstappen op een vlucht van Ethiopian Airlines naar Addis Ababa.

Luchthaven van Addis Ababa

Addis Ababa Bole International Airport (ADD) is het grootste en belangrijkste vliegveld van Ethiopië waar de meeste internationale vluchten aankomen. Het ligt in het Bole-district, ongeveer 8 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Addis Ababa. De luchthaven bestaat uit twee terminals. T1 is de oude, kleinere terminal voor binnenlandse vluchten en vluchten naar enkele buurlanden. Terminal T2 is een nieuw, groter gebouw voor de meeste internationale vluchten.

Het vliegveld beschikt over een bank, een geldwisselkantoor, een postkantoor, duty free winkels en verschillende cafés en restaurants. Er is ook een reisbureau en een eerst hulp-post, maar er is geen bagagedepot. Via lokale tour operators en reisorganisaties kun je een auto huren, waarbij je kunt regelen dat je die op het vliegveld kunt ophalen. Website: www.addisairport.com

Vervoer van luchthaven naar Addis Ababa

In de aankomsthal is een balie waar je een taxirit naar het centrum van Addis Ababa kunt regelen bij National Tour Operation (NTO). Dit zijn Mercedes-taxi’s waarvoor vaste tarieven gelden. Je kunt ook zelf een blauw-witte taxi regelen op de taxistandplaats buiten de aankomsthal. De taxi’s hebben geen meter, dus je zult moeten afdingen. Deze taxi’s zijn in het algemeen goedkoper dan de NTO-taxi’s. Een taxirit naar het centrum van de hoofdstad duurt ongeveer 15 minuten.

Onder het viaduct tegenover de terminal rijden minibussen naar Addis Ababa. Dit is veel goedkoper dan een taxi, als je de drukte tenminste wilt trotseren. Wees wel alert op de prijzen, want er zijn chauffeurs die buitenlandse toeristen veel meer geld in rekening brengen dan locals.

De meeste grote hotels in Addis Ababa hebben ook shuttlebussen rijden van en naar het vliegveld.

Reizen met de auto naar Ethiopië

De veiligheidssituatie in enkele buurlanden van Ethiopië is niet al te best, dus check het reisadvies van de overheid of de ambassade voordat je met je auto naar het land wilt reizen. De grens tussen Eritrea en Ethiopië is gesloten. Als je van Eritrea naar Ethiopië wilt rijden, moet dat via Djibouti.

Het is vrijwel onmogelijk bij de grensposten van Ethiopië een visum aan te schaffen, dus regel dit van tevoren op een Ethiopische ambassade.

Van Kenia naar Ethiopië

De belangrijkste grenspost tussen Kenia en Ethiopië ligt bij de grensplaats Moyale. Vanaf Moyale rijden regelmatig bussen over een goede geasfalteerde weg naar de hoofdstad Addis Ababa. In Kenia is het vrij ingewikkeld om in Moyale te komen. De route van meer dan 800 kilometer van de Keniaanse hoofdstad Nairobi bestaat uit slechte, stoffige en hobbelige wegen vol gaten.

Vanuit Nairobi zouden bussen vertrekken vanuit Eastleigh, een buitenwijk waar vooral Somaliërs wonen. Bovendien staat het noorden van Kenia als onveilig bekend vanwege bandieten, etnische conflicten en terroristische activiteiten. Informeer ter plaatse in Nairobi hoe veilig het is en of het raadzaam is om deze reis te ondernemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 18 maart 2016.

Foto © depositphotos.com/derejeb.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam