Rondreizen Kenia

Masai Mara Nationaal Park, Kenia

Masai Mara Nationaal Park, KeniaMasai Mara is een van de mooiste nationale parken ter wereld. Het park grenst aan het Serengeti Nationaal Park in Tanzania en is vernoemd naar de in rood gestoken Masai, die al eeuwenlang in het park wonen en er hun dieren laten grazen. In hun taal betekent Mara ‘gevlekt’, dat misschien een verwijzing is naar het spel van licht en schaduw van de acacia’s en wolkenluchten op de uitgestrekte graslanden. De mensen van het Masai-volk zijn een opvallende verschijning, uitgedost met vele juwelen, kleurige kleding en rode doeken die ze over hun schouders dragen.

Het natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia is ontstaan in 1961 en beroemd om de jaarlijkse Great Migration, wanneer miljoenen zebra’s, gnoe’s en gazellen de oversteek maken van Serengeti naar Masai Mara (of omgekeerd). Drommen nijlpaarden en krokodillen liggen op de loer in de Mara-rivier om toe te slaan. Deze massale seizoenstrek, die altijd vele toeristen trekt, vindt plaats van juli tot en met oktober.

Masai Mara staat ook bekend als een park waar je snel grote roofdieren kunt spotten, dankzij de relatief grote populaties van leeuwen, luipaarden, hyena’s en cheeta’s. Je ziet ze vooral in de droge maanden, van december tot en met februari. Verder leven er liefst 450 vogelsoorten, waaronder 57 verschillende soorten roofvogels. Door de hoogte (tussen de 1500 en 2200 meter) heeft het Masai Mara Nationaal Park het hele jaar door een mild en zacht klimaat.

Safari in Masai Mara Nationaal Park

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi en op internet zijn tientallen tour operators die georganiseerde en meerdaagse safari’s aanbieden naar Masai Mara Nationaal Park. De kwaliteit varieert – bij de goedkoopste tripjes slaap je in een eenvoudige tent en bij de duurste safari’s overnacht je in een luxe lodge met zwembad. Voor een indicatie van de kwaliteit kun je op review sites kijken op internet.

In Nederland een safari boeken naar Masai Mara Nationaal Park?
Bij Sundowner boek je een comfortabele fly in safari naar Masai Mara

Na het boeken van een safari word je opgehaald in je hotel of hostel. Transport, ontbijt en maaltijden zijn inbegrepen. Bij de duurdere en luxere safaritripjes word je met een vliegtuigje van Nairobi naar een airstrip in het park gebracht. De vliegtijd vanaf Nairobi is ongeveer een half uur. Bij de meer eenvoudige safari’s bestaat het vervoer uit een rit met een minibus. In het park zelf rij je rond met een jeep om de wilde dieren te bekijken, of je kunt meedoen met een wandelsafari onder begeleiding van een gids.

Tijdens een bezoek aan het Masai Mara Nationaal Park is het ook mogelijk de Masai te ontmoeten. Je kunt een ‘authentiek’ dorp bezoeken van het nomadenvolk, al moet je wel rekening houden met een tourist trap. Soms moet je entree betalen en dragen de Masai alleen traditionele kleding voor de toeristen. Zodra die weg zijn, trekken ze hun jeans weer aan en gaan ze appen op hun smartphone. Het is dus eigenlijk een soort openluchtmuseum dat je bezoekt.

Masai Kenia

Lees hieronder verder voor reisinspiratie voor je vakantie in Kenia:

Wat te doen en te zien in Nairobi

Nairobi stond ooit bekend als Nairobbery, maar wordt nu al het nieuwe Kaapstad genoemd. De Keniaanse hoofdstad is een kosmopolitische plek met wolkenkrabbers, cultuur en een overdosis natuur. Vlakbij het centrum is zelfs een nationaal park. Lees hier onze tips wat te doen en te zien in Nairobi

Turkanameer

Het Turkanameer in het noorden van Kenia is het grootste woestijnmeer ter wereld en een van de meest zoute meren van Afrika. Het meer heeft een lengte van 250 kilometer en is daarmee langer dan de hele kust van Kenia. Lees hier meer over het Turkanameer

Overnachten in Kenia

Overnachten in Kenia doe je het liefste in een safarilodge. In nationale parken en wildreservaten zijn schitterende lodges te vinden, in een prachtige omgeving. Kenia heeft ook vele hotels, resorts, hostels en guesthouses. Lees hier de tips voor overnachten in Kenia

Reizen naar Kenia

Kenia is gemakkelijk met het vliegtuig te bereiken. Het land telt meer dan vijftig vliegvelden. De grote internationale luchthavens liggen bij de hoofdstad Nairobi en bij de kuststad Mombasa. De meeste andere vliegvelden zijn eenvoudig. Lees hier meer over reizen naar Kenia

Voor het laatst bijgewerkt op 12 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Masai Mara Nationaal Park in Kenia, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam