Koningaap - Marokko

Hassan II-moskee, Casablanca, Marokko

De beste bezienswaardigheden in Casablanca

Moskee Hassan-II in CasablancaAan de kust van Casablanca, net buiten het noordelijke puntje van de media, staat de Hassan II-moskee. De vrij nieuwe en moderne moskee, geopend in 1993, domineert de skyline van de stad en is een van de meest markante gebouwen van Marokko. Met een oppervlakte van negen hectare is het de tweede grootste moskee ter wereld met ‘s werelds hoogste minaret, van 200 meter. Vanaf de top van de minaret schijnen twee laserstralen richting Mekka (waar de grootste moskee op aarde staat). De moskee is gebouwd in opdracht van de Marokkaanse koning Hassan II, die daarmee groen licht gaf voor het meest ambitieuze bouwproject ooit in het land.

De gebedsruimte biedt plaats aan liefst 25.000 gelovigen. Op de binnenplaats, dat kan worden afgesloten met een schuifdak, passen 80.000 mensen. De verbazingwekkend ingewikkelde decoratie, waar 35.000 Marokkaanse ambachtslieden aan hebben gewerkt, bedekt elke centimeter van de muren en plafonds. Ook de locatie is spectaculair. De Hassan II-moskee ligt op de punt van een rotsachtige baai boven de oceaan, waar moslims op een glazen vloer kunnen bidden boven de zee. Niet-moslims kunnen de moskee bezoeken met een rondleiding. Die beginnen bij de westelijke entree en vinden een paar keer per dag plaats, in verschillende talen. Vanaf het treinstation Casa-Port is het ongeveer 20 minuten lopen naar de moskee, die inmiddels is uitgegroeid tot de belangrijkste bezienswaardigheid van Casablanca. Adres: Boulevard Sour Djedid, Casablanca. Website: www.fmh2.ma

Moslim bij Hassan II-moskee in Casablanca

Voor het laatst bijgewerkt op 7 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Hassan II-moskee in Casablanca, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam