Koningaap - Marokko

Medina, Casablanca, Marokko

De beste bezienswaardigheden in Casablanca

Medina, CasablancaDe medina is het oudste deel van Casablanca, een wijk die al bestond voordat de koloniale Fransen hun intrede deden in Marokko. Twee poorten van de originele oude stadsmuur staan nog overeind. Ook vind je er een fort uit de achttiende eeuw en de tombe van Sidi Allal el-Kairouani, die in 1350 de eerste beschermheilige werd van Casablanca. Aantrekkelijk is ook de mengeling van Moorse en Portugese architectuur.

De medina heeft misschien niet dezelfde exotische sfeer als in de oude wijken van Fes en Marrakesh, maar het warboelachtige doolhof van steegjes heeft nog steeds genoeg geheimen om te ontdekken. Handelaren proberen hun waren te verkopen terwijl het winkelend publiek op weg is naar de bakker, de slager of de kaarsenmaker. De medina was niet altijd de veiligste plek om als buitenlandse toerist rond te lopen, maar de tijden zijn veranderd. Je kunt je nu met een gerust hart overgeven aan deze rommelige en onsamenhangende buurt met een authentieke huiselijke sfeer, een geweldige plek om de energie van Casablanca te ervaren. Kinderen spelen voetbal, voor kraampjes staan metershoog gestapelde kratten met groente en fruit en cafés serveren muntthee. Je vindt de medina in het centrum van de stad, vlakbij het belangrijkste marktplein.

Straat in Medina, Casablanca

Voor het laatst bijgewerkt op 18 november 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Medina in Casablanca, Marokko, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © depositphotos.com/rechitansorin; Flickr.com/Luc Legay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam