OegandaReizen en vakantie in Oeganda

Kerngegevens

– Oppervlakte: 241.038 vierkante kilometer (6 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 33.640.833 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 140 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Kampala;
– Talen: Engels (officieel), inheemse talen;
– Munteenheid: Oegandese shilling (UGX);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1400 (2011).

Informatie over visum Oeganda

Reizen en vakantie in OegandaStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Oeganda. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is.

Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Oeganda in Brussel. Bij de aanvraag van het visum moet je twee recente kleuren pasfoto’s inleveren. Ook kun je een visum aanschaffen bij aankomst op de internationale luchthaven van Entebbe. Je kunt de kosten van dit visum (in 2014 was dat $50) betalen met Oegandese shilling of met Amerikaanse dollars. Een visum dat op het vliegveld is afgegeven, is maximaal 30 dagen geldig. Als je een visum voor een langere tijd wenst, moet je dit aangeven bij de immigratiedienst.

Voor een reis naar Oeganda is een vaccinatie tegen Gele Koorts vereist. Zorg dus dat je het gele vaccinatieboekje in je handbagage hebt als je naar het land reist. De douane kan er om vragen.

Communicatie in Oeganda

Internationaal toegangsnummer: +256.
Alarmnummer noodgevallen: 999 / 122.
Website politie in Oeganda: www.upf.go.ug
Alarmnummer brandweer: 112.
Inlichtingen telefoonnummers: 901.
Inlichtingen telefoonnummers internationaal: 0901.
Operator: 09000.

Tijdsverschil met Oeganda

In onze winter is het in Oeganda 2 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Oeganda 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Oeganda

De elektriciteit in Oeganda is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Britse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met drie rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Hou rekening met een wispelturige elektriciteitsvoorziening. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor. In afgelopen dorpen en nationale parken is niet overal elektriciteit beschikbaar, al hebben de grotere hotels en lodges een eigen generator.

Foto depositphotos.com/muha04.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam