Reizen naar Oeganda

Reizen met het vliegtuig naar Oeganda

Reizen met het vliegtuig naar OegandaKLM vliegt een paar keer per week rechtstreeks van Amsterdam naar Kampala, de hoofdstad van Oeganda. De vliegtijd bedraagt ongeveer 8 uur. Je bent langer onderweg, maar wel goedkoper uit, als je vliegt met Etihad Airways en een tussenstop maakt in Abu Dhabi. Je kunt ook met Kenya Airways vliegen en een overstap maken in Nairobi.

Brussels Airlines vliegt een paar keer week direct van Brussel naar Oeganda. De vliegtijd bedraagt eveneens 8 uur.

Alle internationale vluchten komen aan op Entebbe International Airport (EBB), ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van Kampala. Het vliegveld is vernoemd naar de stad Entebbe, gelegen aan het Victoriameer. Op de luchthaven vind je banken, geldwisselkantoren, geldautomaten, een postkantoor, restaurants en cafés. Ook is er een balie waar je een auto kunt huren. Website: www.entebbe-airport.com

Vanaf het vliegveld rijden bussen naar Kampala. De reistijd is ongeveer een halfuur. Je kunt ook een taxi nemen of gebruikmaken van een shuttle bus. Bij sommige taxibedrijven kun je van tevoren een taxi boeken, zoals bij de Airport Transfer Company (www.airporttransfers.co.ug) of Airport Transfers Uganda (www.airporttransfersuganda.com).

Er zijn veel hotels in Kampala die een eigen luchthaventransfer aanbieden. In Entebbe zelf zijn overigens ook hotels en guesthouses, wat handig kan zijn als je ‘s avonds laat arriveert. Entebbe ligt ongeveer 8 kilometer van het vliegveld. Je kunt een taxi nemen naar de stad. Onderhandel over de prijs, taxichauffeurs werken niet met meters en willen nogal eens teveel geld vragen van buitenlandse toeristen.

Reizen met de bus naar Oeganda

Bus van Kenia naar OegandaKenia – Oeganda

Je kunt met de bus vanuit Nairobi, de hoofdstad van Kenia, rechtstreeks naar Kampala reizen. De Keniaanse busmaatschappij Modern Coast Express rijdt een paar keer per dag. De busrit duurt circa 10 uur. Je kunt online een buskaartje kopen via de website: www.modern.co.ke

Ook busmaatschappij Easy Coach rijdt meerdere keren per dag tussen Nairobi en Kampala. De reistijd is hier ongeveer 14 uur. Voor informatie en de dienstregeling: www.easycoach.co.ke

Reizen met de auto naar Oeganda

Overland van Nederland naar Oeganda

Je kunt met de auto helemaal van Nederland naar Oeganda rijden. De snelste route is via Spanje, daar de veerboot nemen naar Algerije, en vervolgens rijden via Niger, Nigeria, Kameroen, Tsjaad, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo. Check de reisadviezen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, aangezien niet alle landen even veilig zijn om doorheen te reizen.

Kenia – Oeganda

Vanuit Kenia kun je via een paar plaatsen de grens met Oeganda oversteken. De drukste grensovergang is in Busia (zowel in Kenia als Oeganda heet de grensplaats Busia). Je vindt er banken, geldautomaten, supermarkten en benzinestations. Vanaf Busia is het ongeveer 200 kilometer naar de hoofdstad Kampala.

Rwanda – Oeganda

In september 2015 is een nieuwe 78 kilometer lange weg in gebruik genomen tussen Kigali, de hoofdstad van Rwanda, en Oeganda. De weg loopt naar de Rwandese grensplaats Gatuna. Hier kun je bij een stoffige grensovergang de grens oversteken naar Oeganda via de Katuna Border Post. In Oeganda is Kabala, zo’n 10 kilometer verderop, de eerste grote plaats. Daarvan is het nog 420 kilometer naar de Oegandese hoofdstad Kampala. In Rwanda is drie jaar gewerkt aan de weg, die de verbinding met het buurland moet verbeteren.

Met de boot naar Oeganda

Jarenlang was er een veerdienst over het Victoriameer van Mwanza in Tanzania naar Port Bell, de belangrijkste haven van Oeganda (bij Kampala). Deze veerboot vaart sinds eind 2014 echter niet meer. Er zijn wel vrachtschepen die soms passagiers meenemen. Wees daar wel voorzichtig mee, want vaak zitten de schepen volgepakt met veel te veel mensen en in het verleden hebben een paar grote scheepsrampen plaatsgevonden op het Victoriameer.

Het bedrijf EarthWise Ventures heeft plannen de veerverbindingen op het meer nieuw leven in te blazen. Hou daarvoor de website in de gaten: www.earthwiseventures.com

Voor het laatst bijgewerkt op 12 oktober 2015.

Foto's © depositphotos.com/znm666; Modern Coach Express.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam