Reizen met de boot in Senegal

Senegal reizen bootSenegal ligt aan zee en heeft enkele eilanden en rivieren. Je kunt dus veel met de boot reizen als je op vakantie bent in Senegal. Ook zijn er cruisemaatschappijen die aanmeren in de haven van Dakar, de hoofdstad van Senegal. Cruiseschepen uit Europa, Brazilië, Zuid-Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten maken regelmatig een stop in het Afrikaanse land.

Hieronder staan de mogelijkheden om met de boot in Senegal te reizen.

Veerboot Dakar – Gorée

Gorée is een voormalig slaveneiland voor de kust van Dakar en een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Senegal. Het is in handen geweest van de Hollanders, de Fransen, de Engelsen en de Portugezen.

Boot Goree eiland in Senegal

Het eiland staat nu op de werelderfgoedlijst van Unesco. Vanuit Dakar vaart er meerdere keren per dag een veerboot naar Gorée. De oversteek duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. In de haven van Dakar kun je een kaartje kopen voor de trip.

Verdiep je in de tragische geschiedenis van Senegal
Boek hier een privétour naar het slaveneiland Gorée

Veerboot Dakar – Ziguinchor

Vanuit Dakar gaat er twee keer per week een veerboot naar Ziguinchor, de grootste stad in het zuiden van het land. De boot vaart langs de kust van Gambia en Carabane, een eiland in de monding van de Casamance rivier. Er is één veerboot, de Aline Sitoe Diatta, met slaaphutten. Twee andere boten hebben alleen stoelen aan boord.

De reistijd is ongeveer 15 tot 16 uur, maar er komen nog enkele uren bij voor registratie en inscheping. De veerdienst wordt onderhouden door rederij Cosama. Online kun je tickets reserveren. Website: www.cosama.sn

Let op: de autoriteiten kunnen besluiten de veerdienst tussen Dakar en Ziguinchor (tijdelijk) te schrappen als er politieke spanningen en onrust is in Senegal.

Boot Saint-Louis – Podor

Tussen de kustplaats Saint-Louis en Podor vaart het rivierschip Bou El Mogdad. Je vaart over de Sénégal rivier, op de grens van Senegal en Mauritanië. De eindplaats Podor is de ‘gateway’ voor de Sahara. Het is geen veerdienst, maar een cruise. Er zijn verschillende soorten hutten en restaurants aan boord van het goed onderhouden schip, dat in Nederland is gebouwd.

Onderweg passeer je vogelreservaten, voormalige handelsposten en traditionele dorpen.  Bij de prijs zijn maaltijden, dranken, bustransfers en excursies inbegrepen. De reis duurt ongeveer een week. De verbinding wordt onderhouden door de Compagnie du Fleuve. Website: www.bouelmogdad.com

Veerboot Rosso – Mauritanië

Als je met eigen vervoer Afrika wilt doorkruisen, zal je op een gegeven moment de grens oversteken van Mauritanië naar Senegal. Je kunt van het ene naar het andere land reizen via de grensplaats Rosso, al moet je hiervoor wel de Sénégal rivier oversteken met een overvolle ferry.

Er wordt echter gebouwd aan een brug, die naar verwachting klaar is in december 2024. Je kunt echter de veerboot vermijden als je via de grensovergang in Diama naar Senegal reist. Hier is al langer een brug over de rivier.

Voor het laatst bijgewerkt op 26 februari 2024. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen met de boot in Senegal, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam