autohuur Australië

Sydney Opera House, Sydney, Australië

De beste bezienswaardigheden in Sydney

Sydney Opera House in SydneyHet Sydney Opera House is een van de bekendste iconen in de wereld en een sterattractie in de Australische stad. Sowieso ziet de halve wereldbevolking het sierlijke gebouw één keer per jaar op televisie voorbijkomen als met een groot vuurwerk in Australië het nieuwe jaar wordt ingeluid. Het operahuis werd in 1973 geopend op een punt van een schiereiland in de haven van Sydney en viel meteen op door het dak van in elkaar grijpende ‘schelpen’ of ‘zeilen’ waarvoor meer dan een miljoen wit-grijze tegeltjes zijn gebruikt. Het ontwerp van de Deense architect Jørn Utzon werd alom geprezen door de radicaal vernieuwende manier van bouwen, waardoor het Sydney Opera House in 2007 een plek kreeg op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ontspan in een van de bars of restaurants, maak buiten een wandeling rond de schelpstructuren, maak foto’s tijdens een vaartocht in de haven van Sydney of boek een rondleiding in het magnifieke gebouw.

Het Sydney Opera House heeft twee grote zalen, maar ook kleinere theaters, een bioscoop, studio’s en tentoonstellingszalen. De beste ervaring beleef je natuurlijk als je een voorstelling of concert bijwoont in het gebouw. Elk jaar staan er bijna 1700 uitvoeringen op het programma, op het gebied van theater, ballet, opera, dans, (klassieke) muziek, cabaret, circus en kindervoorstellingen. Het Sydney Opera House is de thuisbasis van het Sydney Symphony Orchestra, een van de beste orkesten van Australië. Je kunt kaarten bestellen via de website, en je moet ten allen tijde schoenen dragen als je een voorstelling bezoekt (slippers zijn dus taboe). Ook een tour kun je via de site boeken. Adres: Bennelong Point, Sydney NSW 2000. Website: www.sydneyoperahouse.com

Entree Sydney Opera House

Voor het laatst bijgewerkt op 5 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Sydney Opera House in Sydney, Australië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam