autohuur Australië

Vliegvelden in Australië

Australië vliegveldenDoor de enorme uitgestrektheid van Australië vind je er veel vliegvelden. Het land is zo groot, dat je al snel het vliegtuig neemt als je snel tussen grote steden wilt reizen die ver van elkaar liggen. Zo is het van Perth in het zuidwesten naar de Cairns in het noordoosten al meer dan 4 uur vliegen. Met de vele kleine landingsstroken in de outback meegerekend, zijn er in heel Australië meer dan 600 vliegvelden.

De luchthavens in Australië zijn in het algemeen modern en gebruikersvriendelijk. De grootste steden hebben internationale vliegvelden met veelal goede verbindingen met Azië. Ga je op vakantie naar Australië en wil je af en toe het vliegtuig nemen? Hier vind je een overzicht van de grootste en belangrijkste vliegvelden in Australië.

Sydney International Airport (SYD)
Het drukste vliegveld met de meeste passagiers bevindt zich in Sydney in het zuidoosten van Australië. Het is een hub van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas. Er zijn drie terminals: T1 is voor internationale vluchten en T2 en T3 zijn voor binnenlandse vluchten.

Vanaf Amsterdam Schiphol kun je naar Sydney vliegen met een overstap in Doha, Abu Dhabi, Singapore of Hongkong. De reistijd is 21 tot 25 uur. Vliegtickets naar Sydney zijn vaak het goedkoopst als je vanuit Nederland naar Australië wil vliegen. Website van Sydney Airport: www.sydneyairport.com.au

Melbourne International Airport (MEL)
Het één-na-grootste vliegveld van Australië ligt in Melbourne, in het zuidoosten van het land. De internationale luchthaven ligt ongeveer 23 kilometer ten noordwesten van het centrum van Melbourne. Er zijn vier terminals, waarvan T2 bestemd is voor internationale vluchten. Vanaf Amsterdam Schiphol kun je naar Melbourne vliegen met een overstap in Doha, Abu Dhabi, Singapore of Hongkong. De reistijd is 21½ tot 26 uur. Website van Melbourne Airport: www.melbourneairport.com.au

Andere vliegvelden in Australië

Voor het laatst bijgewerkt op 25 augustus 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegvelden in Australië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/PhillipMinnis.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam