Booking Australië

Vliegvelden in Australië

Australië vliegveldenDoor de enorme uitgestrektheid van Australië vind je er veel vliegvelden. Het land is zo groot, dat je al snel het vliegtuig neemt als je snel tussen grote steden wilt reizen die ver van elkaar liggen. Zo is het van Perth in het zuidwesten naar de Cairns in het noordoosten al meer dan 4 uur vliegen. Met de vele kleine landingsstroken in de outback meegerekend, zijn er in heel Australië meer dan 600 vliegvelden.

De luchthavens in Australië zijn in het algemeen modern en gebruikersvriendelijk. De grootste steden hebben internationale vliegvelden met veelal goede verbindingen met Azië. Ga je op vakantie naar Australië en wil je af en toe het vliegtuig nemen? Hier vind je een overzicht van de grootste en belangrijkste vliegvelden in Australië.

Sydney International Airport (SYD)

Het drukste vliegveld met de meeste passagiers bevindt zich in Sydney in het zuidoosten van Australië. Het is een hub van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas. Er zijn drie terminals: T1 is voor internationale vluchten en T2 en T3 zijn voor binnenlandse vluchten.

Sydney vliegveld

Vanaf Amsterdam Schiphol kun je naar Sydney vliegen met een overstap in Doha, Abu Dhabi, Singapore of Hongkong. De reistijd is 21 tot 25 uur. Vliegtickets naar Sydney zijn vaak het goedkoopst als je vanuit Nederland naar Australië wil vliegen. Website van Sydney Airport: www.sydneyairport.com.au

Zoek je een voordelig vliegticket naar Sydney in Australië?
➽ Vergelijk goedkope vliegtickets naar Sydney of boek een vliegticket bij KLM

Melbourne International Airport (MEL)

Het één-na-grootste vliegveld van Australië ligt in Melbourne, in het zuidoosten van het land. De internationale luchthaven ligt ongeveer 23 kilometer ten noordwesten van het centrum van Melbourne. Er zijn vier terminals, waarvan T2 bestemd is voor internationale vluchten.

Vanaf Amsterdam Schiphol kun je naar Melbourne vliegen met een overstap in Doha, Abu Dhabi, Singapore of Hongkong. De reistijd is 21½ tot 26 uur. Website van Melbourne Airport: www.melbourneairport.com.au

Zoek je een voordelig vliegticket naar Melbourne in Australië?
➽ Vergelijk goedkope vliegtickets naar Melbourne of boek een vliegticket bij KLM

Brisbane International Airport (BNE)

Brisbane International Airport is het grootste vliegveld aan de oostkust van Australië. Het ligt ongeveer 15 kilometer ten oosten van het centrum van Brisbane. Qua oppervlakte is dit zelfs de grootste luchthaven van Australië. De luchthaven is de toegangspoort tot de staat Queensland en ook voor de Great Barrier Reef kun je hier naartoe vliegen.

Het vliegveld bestaat uit twee passagiersterminals, de Domestic Terminal (T2) en de International Terminal (T1), die 4 kilometer van elkaar liggen. Een gratis shuttlebus brengt je van de ene terminal naar de andere (10 minuten).

Vanaf Amsterdam Schiphol kun je naar Brisbane vliegen met een overstap in Singapore, Taipei, Hongkong of Dubai. De reistijd is 23 tot 27 uur. Website van Brisbane Airport: www.bne.com.au

Zoek je een voordelig vliegticket naar Brisbane in Australië?
➽ Vergelijk goedkope vliegtickets naar Brisbane of boek een vliegticket bij KLM

Andere vliegvelden in Australië

Voor het laatst bijgewerkt op 17 januari 2024. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegvelden in Australië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/PhillipMinnis; Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam