Booking Australië

Vakantie in Sydney, Australië

Door Lisa Valerie Kroeske

Sydney vakantieSydney is met zo’n vijf miljoen inwoners de grootste en ook meteen de oudste stad van Australië. Het gebied rondom Sydney werd al tienduizenden jaren bewoond door verschillende Aboriginalstammen voordat de Britten er in 1800 een strafkolonie begonnen. In 1842 diende de stad echter niet meer als gevangenis en werd Sydney officieel als stad uitgeroepen.

Tussen 1850 en 1890 groeide de bevolking van 60.000 naar 400.000 inwoners, wat enorm veel is voor die tijd. Sydney groeide in veertig jaar tijd uit tot een van de rijkste steden van dat moment door de succesvolle handel in wol en tarwe, en was daarom opzoek naar geschoolde arbeiders. Mensen van over de hele wereld kwamen naar dit nog vrij onbekende continent om er vervolgens te blijven.

Tot op de dag van vandaag is de multiculturele samenleving in zowel Sydney als de rest van Australië goed terug te zien. In elke stad zijn wijken vernoemd naar landen: ruim een derde komt niet uit het land zelf.

Opera House en Sydney Harbour Bridge

Het is de nummer één bezienswaardigheid van Sydney, dan wel niet van heel Australië: het Opera House. Het gebouw, ontworpen door de Deense architect Jorn Utzon, werd in 1973 geopend door koningin Elizabeth II, tien jaar later dan gepland. Het Opera House heeft veel aanzienlijk ruimtes, meer dan duizend. De meest gebruikte zalen zijn de Concert Hall met ruim 2600 plaatsen, het Opera Theater met 1500 plaatsen en het Drama Theater met plek voor 550 bezoekers.

De Sydney Harbour Bridge werd in 1932 geopend door de toenmalige premier van Nieuw Zuid Wales, de staat waarin de stad zich bevindt. De brug was er om het noordelijke gedeelte van de stad makkelijker bereikbaar te maken, maar in de eerste instantie werd de brug gebouwd als onderdeel van een werkverschaffingsproject. De Sydney Harbour Bridge is tot op de dag van vandaag nog steeds een toeristische hotspot. Het is gratis om de brug over te lopen, maar het kost ongeveer 100 euro om de brug te beklimmen en naar de top te gaan.

Stranden, wandelen en surfen

Coogee Beach in SydneyEen van de bekendste wandelingen in Sydney is die van Bondi Beach naar Coogee Beach. Deze 6 kilometer lange route neemt je mee naar parken, stranden, kliffen en baaien. Ideaal om even de stad uit te gaan en weg te dromen bij al het moois. Vanuit Bondi Beach loop je naar Tamarama, om vervolgens naar Bronte Beach te gaan. Vanaf daar ga je naar Clovelly en uiteindelijk kom je aan op Coogee Beach.

Naast wandelen is er veel meer te doen, boek een surfles of ga stand-up-peddelen, of huur een set om te snorkelen. Ook voor kinderen is de wandeltocht leuk, bijna elk strand heeft speeltuin en is er ruimte om te picknicken. De kans dat je veel Australiërs tegenkomt op dit stuk is groot, aangezien de locals op dit stuk graag hardlopen en even stoppen bij een van de vele fitnessplekken die er worden aangeboden. En zodra de wind goed staat en de golven perfect zijn, zie je op Bondi Beach met gemak honderd surfers.

Bezienswaardigheden in Sydney

Sydney bezienswaardigheden
Een van de bekendste bezienswaardigheden van Sydney is natuurlijk het Opera House, maar de metropool heeft veel meer te bieden. Sydney heeft andere architectonische pareltjes als de Harbour Bridge, Europese historische gebouwen, voortreffelijke musea en aanlokkelijke stranden. ► Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Sydney 

Praktische informatie voor een vakantie in Sydney

Overnachten in Sydney

Een hotel zoeken voor je vakantie in Sydney is vrij gemakkelijk. Het is een grote stad en dus is er een mogelijkheid voor elk budget. De meeste hotels bevinden zich in de stad, maar ook net iets buiten het centrum zijn verschillende hotels, motels en hostels te vinden.

Als je dichtbij de bekendste bezienswaardigheden wilt zitten, kun je een hotel zoeken in het Central Business District (CBD) van Sydney. Dit is het stadscentrum en het zakendistrict van de stad, met veel kantoren, overheidsgebouwen, winkels en theaters. Het Sydney Opera House en de haven zijn op loopafstand. ‘s Avonds en in het weekend kan het wel erg rustig zijn, als de winkels zijn gesloten en de kantoren zijn verlaten. In dit district vind je relatief veel luxe hotels en hotelketens.

Zoek je voordelige accommodatie voor je vakantie in Sydney?
Reserveer hier een hotel of appartement in Sydney, tegen de laagste prijzen

Blijf je wat langer in Sydney en wil je het weekend buiten de stad doorbrengen? Breng een bezoek aan de wijngaarden in Hunter Valley of verblijf een aantal dagen in het natuurgebied Blue Mountains, op zo’n twee uur rijden van de stad.

Crown Towers Sydney Hotel

Mocht je het kunnen veroorloven, boek dan een kamer in het Crown Towers Sydney Hotel. Dit is het meest luxueuze hotel van de stad dat zichzelf liefst 6 sterren heeft toebedeeld. Na 4 jaar bouwen ging het hotel open in december 2020. Het heeft de vorm van een merkwaardig gedraaide wolkenkrabber. Met 75 verdiepingen en 275 meter is dit het hoogste gebouw van Sydney dat een blitse toevoeging is aan de skyline langs de haven. Liefst 8000 glaspanelen geven de wolkenkrabber een blauwe tint.

Crown Towers Hotel Sydney

Voor het ontwerp van de 349 kamers en de publieke ruimtes zijn de beste ontwerpers aangetrokken. Gasten staat een en al verwennerij te wachten. Zo zijn er 14 restaurants en is er een luxe spa waar je terechtkunt voor baden, yoga, meditatie, sauna’s en een uitgebreid scala aan wellness behandelingen. Een hoogtepunt is de infinity pool op de 5e verdieping met een ongeëvenaard uitzicht op de haven van Sydney. Dit is het enige hotel in de stad met zo’n overloopzwembad. ► Boek een overnachting in het Crown Towers Sydney Hotel vanaf € 540

Voor meer informatie over een vakantie in Sydney kun je kijken op de officiële website van het toeristenbureau: www.sydney.com

Voor het laatst bijgewerkt op 30 december 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Sydney, Australië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; Flickr.com/Deborah & Kevin; Booking.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam