autohuur Australië

Tips voor een vakantie in Perth, Australië

Door Lisa Valerie Kroeske

Perth vakantiePerth is de hoofdstad van de deelstaat West-Australië en telt ongeveer 2 miljoen inwoners. De dichtstbijzijnde grote stad is Adelaideop zo’n 2700 kilometer afstand. Perth staat bekend als de stad van de rust en veiligheid. Kenmerkend voor de stad is de mix van moderne hoogbouw en de historische gebouwen en kerken uit het midden van de 19e eeuw.

Perth werd in 1829 ontdekt door kapitein James Stirling. In de eerste instantie kende de stad alleen een (Britse) strafkolonie en een gevangenis, maar halverwege de 19e eeuw kende Perth een flinke bevolkingsgroei. Men ontdekte goud in de gebieden rondom Coolgardie en Kalgoorlie en Perth was de perfecte plaats om te dienen als bestuurlijk centrum en haven.

Perth ligt aan de Swan River, een rivier die bij Fremantle uitmondt in de Indische Oceaan. De inwoners van Perth zijn maar al te blij met de rivier, het is een van de meest populaire plekken in de stad om watersporten te beoefenen. Twee derde van de inwoners van Perth komt niet uit de stad zelf. Een groot deel van de bevolking komt uit Sydney of Melbourne en ruim een kwart van de inwoners komt uit Engeland.

Bezienswaardigheden en activiteiten in en rond Perth

Kunst en cultuur

His Majesty's Theatre in PerthAls je van kunst houdt is Perth zeker de juiste plaats om te bezoeken. De stad heeft verschillende theaters en galerieën. Vooral op en rondom King Street is veel kunst te vinden. Zin in een avondje uit? Breng dan een bezoek aan het Perth Concert Hall, het Subiaco Arts Centre of het His Majesty’s Theater. Dit theater werd in 1904 geopend en was het grootste theater van Australië met plek voor meer dan 2500 bezoekers. Het theater staat vooral bekend om de ballet- opera- en orkestproducties en bevindt zich op de de hoek van King Street en Hay Street. De Art Gallery van West-Australië in Northbridge is de perfecte plek om meer te weten te komen over de originele Aboriginalkunst.

Stranden

Veel mensen kiezen er in de eerste instantie voor om de oostkust te reizen vanwege de mooie stranden, maar ook de westkust kent prachtige standen. Op nog geen twintig kilometer van Perth liggen meerdere badplaatsen. Het dichtstbijzijnde strand ligt bij Fremantle.

Rottnest Island bij PerthIets verder ligt Scarborough Beach, erg geliefd onder surfers. Op een uur met de boot van Perth ligt Rottnest Island. Windsurfen, fietsen, snorkelen, walvissen spotten: er is veel mogelijk. Je kunt zelf online tickets kopen voor de boot of één van de vele tours boeken die worden aangeboden via www.rottnesexpress.com.au

Perth Hills

Even de stad uit? Ga dan naar de Darling Scarp, een natuurgebied op nog geen 45 minuten rijden vanaf Perth. In het gebied ligt ook het natuurgebied Perth Hills. Al met al is het een plek die veel te bieden heeft: het is ideaal voor een BBQ en een middag zwemmen, maar ook de plek voor een lekkere wandeling langs een van de wijngaarden of watervallen. Er is een museum en elke zondagochtend is er een originele Farmers Market.

Praktische informatie over een vakantie in Perth

Eten in Perth

Dutch Trading Co in PerthOok voor leuke restaurants en cafés ga je naar King Street of een van de straten aan de waterkant van de stad. Geniet van de drukke vrijdagavonden, de winkels zijn tot laat open en iedereen is in dit deel van de stad te vinden. Populaire spots in de stad zijn op dit moment The Shorehouse, Beaufort Local, Post en de Dutch Trading Co. De naam zegt het al: het draait er om goed bier en Nederlands geïnspireerd eten (vooral de gehaktballen schijnen goed te zijn).

Slapen in Perth

Het is vrij makkelijk om tijdens je vakantie een fijn hotel te vinden in Perth. The Duxton Hotel, Alex Hotel en The Richardson zijn erg populair en vallen in het luxere segment. Wil je iets minder geld uitgeven maar alsnog genieten van alle luxe? Boek een van de vele Airbnb’s die worden aangeboden of slaap in het Sullivans of in Pan Pacific.

Veel reizigers starten of eindigen in Perth als ze een trip langs de westkust maken. Een populaire roadtrip is die van Perth naar Broome – een 2400 kilometer lange kustroute.

Voor het laatst bijgewerkt op 17 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Perth, Australië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Pixabay; Australia Government; Rottnestisland.com; Dutch Trading Co.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam