Booking Nieuw-Zeeland

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Reizen met het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met het vliegtuig naar het verre Nieuw-Zeeland reizen. Vlieg je vanuit Nederland, dan is dat altijd met één of meerdere tussenstops. De minimale reistijd is 23 uur, maar je kunt onderweg natuurlijk ook een stopover maken van één of twee dagen in een stad in het Midden-Oosten of Azië om de reis wat aangenamer te maken en je benen te strekken. Het zijn lange vluchten en zeker met tijdsverschil van 10 tot 12 uur heb je flink wat tijd nodig om bij te komen van de vliegreis.

In Azië kun je bijvoorbeeld een stopover maken in Singapore, Bangkok, Seoul of Guangzhou (in China). In het Midden-Oosten is Dubai een populaire plek om even tot rust te komen als je met het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland reist. Vanuit Azië, Australië en Oceanië zijn talloze rechtstreekse vluchten naar Nieuw-Zeeland. De nationale luchtvaartmaatschappij is Air New Zealand, waarvoor de Britse hoofdstad Londen de enige bestemming is in Europa.

Vliegtickets naar Nieuw-Zeeland zijn het duurst tijdens de zomermaanden (van december tot en met februari) en tijdens feestdagen, zoals Kerstmis. In de aangrenzende maanden (oktober, november, maart, april) zijn de prijzen van vliegtickets iets lager, maar het is nog altijd druk en dus raadzaam om tijdig een vlucht te boeken.

De wintermaanden juni tot en met augustus gelden als het laagseizoen. In deze periode zijn vliegtickets naar Nieuw-Zeeland het goedkoopst, behalve in gebieden waar je kunt skiën (zoals rond Queenstown). Door de verre afstand is vliegen naar Nieuw-Zeeland vanuit Nederland echter altijd een kostbare aangelegenheid. Hou de aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen in de gaten, soms heb je al voor € 650 een retourtje. Wees ook creatief met zoeken naar de prijzen van vliegtickets. Air New Zealand heeft bijvoorbeeld weleens goedkope vluchten vanuit Londen, via Los Angeles.

Nieuw-Zeeland heeft vijf internationale luchthavens, in Auckland, Christchurch, Dunedin, Queenstown en Wellington. Vanuit Australië en Azië kun je naar al deze plaatsen vliegen.

Vliegen naar Auckland

Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland en heeft daarmee ook de drukste en belangrijkste luchthaven van het land. Vanuit Nederland is Auckland ook de gemakkelijkste en snelste bestemming om naartoe te vliegen. Je zult echter altijd moeten overstappen.

Je kunt naar Auckland vliegen met een tussenstop in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Luchtvaartmaatschappij Emirates vliegt non-stop van Dubai naar Auckland, een vlucht van 16 uur (op de terugreis duurt de vlucht 17 uur). De vliegtijd van Amsterdam naar Dubai is 6½ uur. Het emiraat is een ideale plek voor een stopover, om je even op te laden voor de lange vervolgvlucht zonder dat je al meteen aan een flinke jetlag lijdt.

Veel reizigers maken op weg naar Auckland een stopover in Azië, omdat je dan het langste stuk er al op hebt zitten. Je kunt met Singapore Airlines van Amsterdam naar Auckland vliegen met een tussenstop in Singapore. De vliegtijd van Singapore naar Auckland is bijna 10 uur. Van Amsterdam naar Singapore is het 12½ uur vliegen.

Luchthaven van Auckland

Alle internationale vluchten komen aan op Auckland International Airport (AKL), met directe verbindingen met meer dan 50 steden. Auckland Airport is ook een belangrijke hub voor binnenlandse vluchten.

De luchthaven bestaat uit twee terminals: één voor nationale vluchten en één voor internationale vluchten. Je kunt lopend van de ene terminal naar de andere (circa 10 minuten lopen) en er is een gratis shuttlebus die elk kwartier tussen beide terminals rijdt. Het vliegveld ligt ongeveer 21 kilometer ten zuiden van Auckland.

Het vliegveld van Auckland beschikt over banken, geldautomaten en verschillende restaurants, bars en cafés, variërend van fastfoodtenten en juice bars tot Aziatische eettentjes. Er is een uitgebreide duty free shop en er zijn meer dan 75 winkels, waaronder cadeauwinkels, juweliers, souvenirshops, modeboetieks, wijn- en delicatessenwinkels en elektronicawinkels. De meeste winkels bevinden zich in de internationale terminal.

Er zijn verder een medisch centrum, een bagagedepot, gebedsruimtes voor christenen en moslims en een speelterrein voor kinderen. De luchthaven heeft een VIP-lounge, de Emperor Lounge, die na betaling toegankelijk is voor iedereen. Je hebt hier drankjes, wifi, douches en leesmateriaal (nette kleding is vereist). Je kunt online boeken. Elders op het vliegveld is wifi de eerste 30 minuten gratis.

Op loopafstand van de internationale terminal zijn twee hotels: het Novotel Auckland Airport Hotel en het Ibis Budget Auckland Airport Hotel. In de aankomsthal zijn kantoortjes van autoverhuurbedrijven. Website van de luchthaven: www.aucklandairport.co.nz

Vervoer van de luchthaven naar Auckland

Bus

De SkyBus rijdt tussen het vliegveld en Auckland, 365 dagen per jaar en 24 uur per dag. De bus vertrekt doordeweeks elke 10 minuten, in het weekend elke 15 minuten en in de avonduren elke 30 minuten. SkyBus stopt op beide terminals. Kaartjes kun je kopen bij de chauffeur, bij een automaat in de aankomsthal en via de website. De reistijd is 40 tot 60 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. De eindhalte is 396 Queen Street in Auckland. Je kunt daar nog overstappen op een gratis minibusje die je naar Customs Street East in downtown Auckland brengt. Website: www.skybus.co.nz

Shuttlebus

Je kunt ook met de Super Shuttle van de luchthaven naar Auckland reizen. Deze minibus is duurder dan de SkyBus. maar deze zet je wel direct af bij je hotel. Door met meerdere mensen te reizen, kun je besparen op de kosten per persoon (al zul je wel vaker stoppen onderweg om iedereen uit te laten stappen). Je kunt de Super Shuttle boeken via de website of via een app: www.supershuttle.co.nz

Taxi

Buiten de aankomsthal (uitgang 8) vind je een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen naar Auckland. Het tarief voor een rit naar het centrum ligt tussen de NZ$75 en NZ$90. Er zijn zes taxicentrales die een vergunning hebben om passagiers van en naar de luchthaven te vervoeren. Een overzicht vind je op de website van Auckland Airport. Je kunt meestal ook online al een taxirit boeken. De grootste taxicentrale is Auckland Co-op Taxis: www.cooptaxi.co.nz

Vliegen naar Wellington

Na Auckland is de hoofdstad Wellington de belangrijkste internationale toegangspoort naar Nieuw-Zeeland. Alle internationale vluchten komen aan op Wellington International Airport (WLG), de tweede drukste luchthaven van het land. Het vliegveld is vooral een regionale hub, met vluchten van en naar bestemmingen in Nieuw-Zeeland en Australië.

Vanuit Nederland kun je naar Wellington reizen via een overstap in Singapore. Singapore Airlines vliegt vanuit Singapore naar Wellington, met een tussenstop in Canberra (Australië).

Luchthaven van Wellington

Wellington International Airport ligt ongeveer 8 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad. De luchthaven bestaat uit één terminal en beschikt over banken, geldwisselkantoren en geldautomaten. Je vindt er verscheidene restaurants, cafés, bars en fastfoodtenten, waaronder een Aziatisch curryrestaurant. Om te winkelen kun je terecht in duty free shops, kledingwinkels, cadeauwinkels en souvenirshops.

Het vliegveld heeft verder een bagagedepot, een postkantoor en een medische dienst voor noodgevallen. Je kunt er niet slapen, Wellington International Airport is ‘s nachts een paar uur dicht. Het dichtstbijzijnde hotel is het Airport Motel (www.airportmotel.info) met 29 kamers. Er rijdt een gratis shuttle bus tussen de luchthaven en het hotel. Er bestaan plannen om op loopafstand van de internationale terminal het Rydges Airport Hotel te realiseren. Wifi is gratis. In de aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven. Website: www.wellingtonairport.co.nz

Vervoer van de luchthaven naar Wellington

Bus

The Airport Flyer Bus (route 91) rijdt van de luchthaven naar Hutt Valley, via het centrum van Wellington. De bus vertrekt elke 20 minuten en de rit naar Wellington duurt ongeveer 25 minuten. Het zijn luxe bussen met extra beenruimte, ruimte voor bagage en gratis wifi. Voor informatie over de dienstregeling en tarieven: www.metlink.org.nz

Shuttlebus

Je kunt ook met de Super Shuttle van de luchthaven naar Wellington reizen. Deze minibus is duurder dan de Airport Flyer Bus. maar deze zet je wel direct af bij je hotel. Door met meerdere mensen te reizen, kun je besparen op de kosten per persoon (al zul je wel vaker stoppen onderweg om iedereen uit te laten stappen). Je kunt de Super Shuttle boeken via de website of via een app: www.supershuttle.co.nz

Taxi

Buiten de aankomsthal vind je een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen naar Wellington. De belangrijkste taxicentrales zijn Wellington Combined Taxis, met meer dan 500 wagens (www.taxis.co.nz), Green Cabs (www.greencabs.co.nz), Corporate Cabs (www.corporatecabs.co.nz) en Kiwi Cabs (www.kiwicabsltd.co.nz). Een taxirit van de luchthaven naar het centrum van Wellington kost ongeveer NZ$35. Je kunt via de website of via een app een taxirit boeken.

Voor het laatst bijgewerkt op 28 januari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Nieuw-Zeeland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Pixabay; Auckland International Airport; Flickr.com/itravelNZ.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam