Booking Nieuw-Zeeland

Bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland

Milford Sound

Een van de beroemdste bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland is Milford Sound, een spectaculaire fjord aan de westkust van het Zuidereiland. Hier tref je een verbluffend kustlandschap met hoge bergen, steile kliffen en watervallen rondom een inktzwarte zee. Tijdens de ijstijden hebben gletsjers dit ‘achtste wereldwonder’ gevormd, zoals de Nieuw-Zeelanders het zelf graag noemen. Vooral als het regent donderende de watervallen wel één kilometer naar beneden. En dat doet het vaak, want dit is de natste plek van Nieuw-Zeeland.

Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Je kunt Milford Sound verkennen met een boottocht – overdag of ‘s avonds. Meer avontuurlijke types kunnen de fjord met een kajak verkennen. Dat is de grootste kans om lokale zeedieren te spotten, waaronder dolfijnen en zeehonden. Of kies voor een rondvlucht om het adembenemende landschap vanuit de lucht te bekijken. In het Underwater Observatory zie je de onderwaterwereld vanachter glas. Milford Sound maakt deel uit van Fiordland National Park en is te bereiken via de 4-daagse Milford Track, de populairste wandelroute van Nieuw-Zeeland. Website: www.fiordland.org.nz

Christchurch

Christchurch is de grootste stad op het Zuidereiland én de oudste stad van Nieuw-Zeeland. Al in 1856 werd de stad gesticht door Europese walvisvaarders. In de stad verrezen veel gebouwen in gotische en edwardiaanse stijl, waarmee Christchurch ook wel gezien werd als de meeste Engelse stad van Nieuw-Zeeland. Na twee grote aardbevingen in 2010 en 2011 zijn veel historische gebouwen verwoest, maar Christchurch is nu weer vol hoop en levendigheid. Bekijk de kartonnen kathedraal en het museum over Antarctica. ► Lees hier meer over bezienswaardigheden in Christchurch

Christchurch wat te doen

Bay of Islands

Er is geen plek in Nieuw-Zeeland waar je het eilandgevoel zo goed ervaart als in de Bay of Islands. Het is een paradijselijke archipel van 144 eilandjes met afgelegen baaien, gouden stranden, prachtige rotsformaties en ongerepte bossen. In de wateren is een overvloed aan zeeleven, met pinguïns, dolfijnen, marlijnen, walvissen en Jan-van-genten.

Bay of Islands in Nieuw-Zeeland

Op de eilanden zijn talloze paden waarop je kunt wandelen, of verken het water met een cruise, een duiktrip of het huren van een zeekajak. De Bay Islands zijn een populaire ankerplek voor jachten en zeilboten en ook sportvissers weten deze plek goed te vinden. Deze eilandjes liggen op zo’n 3 uur rijden ten noorden van Auckland.

Auckland

Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland en ligt op het Noordereiland. De stad ligt op een gedoofd vulkanisch veld en je vindt in de regio dan ook meerdere vulkanische eilanden, meren en lagunes. In deze op het eerste gezicht grijze en grauwe stad zijn tientallen activiteiten te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Auckland Museum of de Auckland Zoo, maak een dinnercruise of ga zeilen.

Nieuw-Zeeland Auckland

Een van de topattracties is de Sky Tower, een telecommunicatietoren van 328 meter hoog waar je een fenomenaal uitzicht op de stad te wachten staat. Je geniet ook van het uitzicht met een wandeling naar de top van Mount Eden, de hoogste vulkaankegel van Auckland. ► Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Auckland

Wellington

De officiële hoofdstad van Nieuw-Zeeland is Wellington, gelegen in het uiterste zuiden van het Noordeiland. Lang stond Wellingston in de schaduw van grotere steden als Auckland en Christchurch, maar haar saaie en tochtige imago is inmiddels verleden tijd. Hip, cool, hot en trendy zijn nu de sleutelwoorden van Wellington, die ook de twijfelachtige reputatie heeft de ‘meest winderige hoofdstad ter wereld’ te zijn.

Wellington in Nieuw-Zeeland

Wellington staat bekend om haar levendige creatieve scene met toonaangevende musea en kunstgalerijen en het is de bierhoofdstad van Nieuw-Zeeland, met meer dan twintig bierpubs en ambachtelijke bierbrouwers. Genoeg te doen en te zien dus! Bezoek het nationale museum Te Papa Tongarewa, maak een ritje met de historische kabelbaan en bezoek de locaties waar de filmseries The Hobbit en The Lord of the Rings zijn opgenomen. En maak een uitstapje naar het eco-reservaat Zealandia. ► Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Wellington

Mount Cook National Park

Ruim 4 uur rijden van Christchurch ligt Mount Cook National Park, de thuisbasis van de hoogste bergen en de langste gletsjers van Nieuw-Zeeland. In dit ruige gebied bevinden zich 23 toppen van meer dan 3000 meter hoog, waaronder Mount Cook. Met 3764 meter is dit de hoogste berg van het land. Het is niet voor niets dat juist de beroemde bergbeklimmer Sir Edmund Hillary deze plek uitkoos om zijn klimvaardigheden te testen, voordat hij als eerste de Mount Everest in Nepal bedwong.

Mount Cook in Nieuw-Zeeland

Meer dan 40 procent van het nationaal park is bedekt met gletsjers, waaronder de Tasman Glacier van 27 kilometer lang. Het reservaat staat ook bekend onder de inheemse naam Aoraki, die een belangrijke rol speelde in een Maori-legende. Aoraki en zijn drie broers veranderden in de verijsde bergtoppen van de Zuidelijke Alpen toen de kano kapseisde waarmee ze neerdaalden uit de hemel. Het park is een onderdeel van dit berggebied op het Zuidereiland.

Mount Cook National Park in Nieuw-Zeeland

Mount Cook National Park is een topbestemming voor bergbeklimmers, met 17 berghutten waar ze de nacht kunnen doorbrengen. Je kunt er echter ook hele mooie wandelingen maken waarvoor je niet hoeft te klimmen. Vanuit het dorp Aoraki/Mount Cook beginnen verschillende wandelroutes, met een duur van zo’n 3 uur heen en terug. Ook kun je excursies maken naar de Tasmangletsjer of sterren kijken in het enige Dark Sky Reserve van Nieuw-Zeeland. Website: www.doc.govt.nz

Voor het laatst bijgewerkt op 12 maart 2024. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam