Koningaap - China

Man Mo Tempel, Hongkong, China

De beste bezienswaardigheden in Hongkong

Man Mo Tempel in HongkongDe Man Mo Tempel is de grootste tempel van Hongkong en een van de oudste, gebouwd tussen 1847 en 1862 door rijke Chinese kooplieden. De taöistische tempel eert de God van de Literatuur (Man) en de God van de Oorlog (Mo). De tempel ligt op een sfeervolle plek in een druk deel van Hong Kong Island, en is bedekt door lange en hangende wierookspiralen. De wierooklucht komt je buiten al tegemoet. Omringd door woontorens en wolkenkrabbers lijkt de Man Mo Tempel de laatste rustgevende plek van Hongkong te zijn.

De tempel is nog steeds van grote historische en maatschappelijke betekenis voor de Chinezen in Hongkong. Ze komen bijvoorbeeld naar de tempel om te bidden voor het slagen van een examen, maar ook om ruzies te beslechten. Volgens de traditionele ceremonie moet daarvoor de kop van een kip worden afgehakt en een stukje geel papier worden verbrand. Door het aanroepen van de goden hopen de ruziemakers een gang naar de rechtbank te voorkomen. Vooral tijdens Chinees Nieuwjaar is het erg druk in de tempel, als ouders met hun kinderen langskomen om te bidden voor een voorspoedig nieuw jaar met goede studieresultaten.

Met respect mag je de Man Mo Tempel betreden, waar je de rituelen en religieuze praktijken kunt observeren. Binnen zie je twee 19e eeuwse houten draagstoelen, die werden gebruikt om de goden te ‘dragen’ tijdens festiviteiten en parades. Als je de tempel bezoekt, kun je meteen naar de snuisterijenwinkels en de straatmarkt op de nabijgelegen Hollywood Road en Upper Lascar Row (bekend als Cat Street). De Man Mo Tempel is elke dag geopend, tussen 08.00 en 18.00 uur. De toegang is gratis. Adres: 124-126 Hollywood Rd, Tai Ping Shan, Hongkong Island. Website: www.man-mo-temple.hk

Man mo tempel in Hongkong

Voor het laatst bijgewerkt op 13 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Man Mo Tempel in Hongkong, China, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam