Koningaap - China

Bezienswaardigheden in Hongkong, China

Man Mo Tempel

Man Mo Tempel in HongkongDe Man Mo Tempel is de grootste tempel van Hongkong en een van de oudste, gebouwd tussen 1847 en 1862 door rijke Chinese kooplieden. De taöistische tempel eert de God van de Literatuur (Man) en de God van de Oorlog (Mo). De tempel ligt op een sfeervolle plek in een druk deel van Hong Kong Island. Lees hier meer over de Man Mo Tempel

Victoria Peak

Victoria Peak in HongkongAls één enkel beeld het imago van Hongkong zou moeten bepalen, dan is het wel het uitzicht vanaf Victoria Peak. Vanaf de hoogste berg op Hong Kong Island (met een hoogte van 552 meter) kijk je neer op de stad. Vanaf het beroemde uitkijkpunt zie je Victoria Harbour en een skyline waarbij die van Manhattan maar provinciaals afsteekt. Lees hier meer over Victoria Peak

Tian Tan Buddha

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Hongkong is Tian Tan Buddha, het grootste zittende Boeddhabeeld ter wereld. Bovenop een beboste heuvel kijkt de 34 meter hoge Boeddha strak voor zich uit, gezeten op een lotustroon en met zijn rechterhand in de lucht. Vooral van dichtbij is de grootte indrukwekkend van Big Buddha, zoals het beeld ter plekke bekendstaat.

Hongkong Tian Tan Buddha

Het bronzen Boeddhabeeld staat op het eiland Lantau in het westen van Hongkong. Twaalf jaar is eraan gewerkt, voordat het in 1993 werd onthuld. Liefst 250 ton brons is er gegoten voor het beeld. Naast de Boeddha bevindt zich het Po Lin-klooster, een van de belangrijkste boeddhistische instellingen van China. Vanaf het platform onder het Boeddhabeeld heb je een spectaculair uitzicht over het groene berglandschap van Lantau en de Zuid-Chinese Zee.

Big Buddha in Hongkong

Je bereikt Tian Tan Buddha vanaf MTR-station Tung Chung. Maak daarna een rit met de Ngong Ping-kabelbaan, waarbij je zo’n 25 minuten over bos, water en bergen zweeft. Er zijn ook cabines met een glazen bodem zodat je onbelemmerd van het uitzicht kunt genieten. Je stapt uit in het rustige dorp Ngong Ping. Na een vermoeiende klim op een trap van 268 treden sta je aan de voet van het Boeddhabeeld. Adres: Ngong Ping Rd, Lantau Island, Hongkong.

Bewonder ‘s werelds grootste beeld van een zittende Boeddha
Boek hier een retourticket voor de Ngong Ping-kabelbaan

Voor het laatst bijgewerkt op 21 juli 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de beste bezienswaardigheden in Hongkong, China, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam