Koningaap - China

Victoria Peak, Hongkong, China

De beste bezienswaardigheden van Hongkong

Victoria Peak in HongkongAls één enkel beeld het imago van Hongkong zou moeten bepalen, dan is het wel het uitzicht vanaf Victoria Peak. Vanaf de hoogste berg op Hong Kong Island (met een hoogte van 552 meter) kijk je neer op de stad. Vanaf het beroemde uitkijkpunt zie je Victoria Harbour, een van de mooiste havens ter wereld, en een skyline waarbij die van Manhattan maar provinciaals afsteekt. Iets verderop, voorbij de heuvels, zie je de rest van China liggen. Het uitzicht vanaf Victoria Peak bevestigt alles wat je hebt gehoord over de rusteloosheid en energie van Hongkong. Zelfs de meest cynische bewoners krijgen nooit genoeg van een tripje naar The Peak – zoals ze het in de volksmond noemen. Het herinnert hen eraan waarom ze wonen in deze miljoenenstad. Ze zijn daar altijd met vele anderen, want jaarlijks bezoeken enkele miljoenen toeristen de populairste bezienswaardigheid van de metropool.

Je kunt de Victoria Peak bereiken met de Peak Tram, het antiek aandoende trammetje dat passagiers al sinds 1888 naar de top van de berg brengt. De tram vertrekt vanaf de Garden Road (dichtstbijzijnde metrohalte is MTR Central Station), waar je ook kaartjes kunt kopen. De Peak Tram rijdt van 07.00 uur ‘s ochtends tot middernacht en vertrekt elke 10 tot 15 minuten. Het ritje duurt zo’n 10 minuten. Vooral in de late ochtend, tijdens lunchtijd en op zon- en feestdagen is het druk en staan er rijen. Je kunt kaartjes ook bij tour operators kopen, om wachtrijen te vermijden. Neem de tram een halfuur voor zonsondergang, zodat je op tijd bent op de Victoria Peak om de stad geleidelijk in een gloedvol licht te zien baden.

Bij aankomst op de Victoria Peak kom je uit bij de Peak Tower, een wok-vormige toren met een groot observatieplatform, de Sky Terrace 428. Vanaf dit uitkijkplatform heb je een spectaculair 360-graden uitzicht over Hongkong. Je moet hier wel entree voor betalen. In de Peak Tower zit ook Madame Tussauds Hong Kong, een wassenbeeldenmuseum waar je oog in oog komt te staan met waarheidsgetrouwe replica’s van bijvoorbeeld kungfu-acteur Jackie Chan en de Kantonese popster Andy Lau.

Tegenover de Peak Tower is de Peak Galleria, een centrum met winkels en restaurants en een gratis toegankelijk observatieplatform op de bovenste verdieping. Op en rond The Peak zijn verder verschillende wandelroutes uitgestippeld, waarbij je voor een deel door een bergachtig landschap en weelderige tropische bossen wandelt. Adres: 126 Peak Road, Hongkong, China. Websites: www.thepeak.com.hk en www.thepeakgalleria.com

Peak Tram in Hongkong

Voor het laatst bijgewerkt op 15 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Victoria Peak in Hongkong, China, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Pixabay; Flickr.com/Leonard Witzel.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam