Overnachten in Hongkong, China

Hongkong is een echte kosmopolitische stad die mensen uit alle continenten aantrekt, dus je hebt er genoeg keuze om te overnachten. Er zijn meer dan 200 hotels met ruim 72.000 kamers in alle categorieën en prijsklassen, van eenvoudig en comfortabel tot chique boutique hotels en luxe paleisachtige 5-sterrenhotels. Je kunt overnachten in een hotel van een internationale keten, maar er zijn ook kleinere zelfstandige hotels die in handen zijn van een Chinese familie.

De meeste hotels vind je op Hong Kong Island en Kowloon. In Kowloon zijn de hotels vooral geclusterd in de wijk Tsim Sha Tsui, omdat je hier ook de meeste winkels en restaurants vindt. Zakenreizigers geven vaak de voorkeur voor een verblijf in het Central District. De laatste jaren komen er ook steeds meer hotels bij in de New Territories en op de afgelegen eilanden. Het openbaar vervoer is goed geregeld in Hongkong, dus ook vanuit een verder weg gelegen hotel kun je makkelijk naar de bezienswaardigheden in het centrum reizen.

Hongkong heeft enkele van de beste hotels ter wereld waar je een paar duizend HK dollar kwijt bent voor een overnachting. De stad heeft veel hoge hoteltorens die een indrukwekkend uitzicht bieden op de levendige haven van Victoria Harbour. Voor een kamer op een hogere verdieping met uitzicht op zee (of een glimp daarvan) moet je uiteraard véél meer betalen. Het prijsverschil met een hotelkamer met uitzicht op de woontorens aan de andere kant kan aanzienlijk zijn. Hongkong heeft ook het hoogste hotel ter wereld, het in 2011 geopende The Ritz-Carlton. Het bevindt zich op de 102e tot en met de 118e verdieping van de wolkenkrabber International Commerce Centre in West Kowloon, dus vanuit je hotelkamer heb je een spectaculair uitzicht op de beroemde skyline van Hongkong. Het 5-sterrenhotel heeft liefst zes restaurants.

Je betaalt het meest voor een hotelkamer tijdens het hoogseizoen (van maart tot en met mei en oktober tot en met november) en tijdens de viering van Chinees Nieuwjaar. Voor deze periode is het essentieel om te reserveren, vooral als je een beperkt budget hebt. De goedkopere hotels zijn snel vol. Buiten het hoogseizoen zijn de prijzen een stuk lager en loont het de moeite te vragen naar een korting of een speciale aanbieding als je een hotelkamer reserveert. Ook zijn er hotels die een lagere prijs hanteren als je via hun website boekt. Wees niet verrast als je bij het uitchecken ook nog een ‘service charge’ van 10 procent op je rekening ziet staan. De meeste duurdere en luxe hotels zijn lid van de Hong Kong Hotels Associationwww.hkha.org

Goedkoop overnachten in Hongkong

Je kunt goedkoop overnachten in Hongkong in een pension of een guesthouse. De accommodatie is eenvoudig en meestal schoon, met een wastafel en airconditioning in de kamer. Je deelt de badkamer met andere gasten. Je kunt het beste overnachten in een geregistreerde guesthouse of pension met een officiële vergunning. Dit herken je door het logo met de groene letter ‘G’ bij de ingang, met daarbij de tekst ‘Licensed Guesthouse‘. Op deze vergunning staat ook het aantal kamers aangegeven.

Daarnaast beschikt Hongkong over een groot aantal hostels waar je kunt overnachten. Particuliere hostels vind je in het centrum, maar er is een grote variëteit aan comfort, hygiëne en service. In de goedkoopste hostels slaap je met vele mensen in stapelbedden in een krappe bedompte kamer met weinig frisse lucht en uitzicht op een blinde muur. Dit zijn geen geschikte plekken voor reizigers met claustrofobie.

Bij de Hong Kong Youth Hostel Association (YHA) zijn zeven hostels zijn aangesloten met mooie en schone kamers en slaapzalen. Deze hostels bevinden zich vooral in de buitenwijken en bij de zee en natuurgebieden. Eén hostel bevindt zich in het centrum, in Kowloon. Een aanrader is het Jockey Club Mt. Davis Youth Hostel, vooral als je wilt ontsnappen van de chaos en drukte van Hongkong. Dit hostel bevindt zich namelijk bovenop een berg en je hebt er een prachtig uitzicht op de Victoria Harbour. Meer informatie vind je op www.yha.org.hk

Voor het laatst bijgewerkt op 20 maart 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Hongkong, China, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Flickr.com/Bernard Spragg.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam