Koningaap - India

Vliegen naar Delhi, India

Delhi vliegenVanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Delhi vliegen. KLM vliegt één keer per dag van Amsterdam Schiphol naar de hoofdstad van India. De vliegtijd is 8 uur en 15 minuten. De maanden juni tot en met november zijn het goedkoopste om met KLM naar Delhi te vliegen. Dat zijn ook de heetste maanden in Delhi, gevolgd door moessonregens. De duurste maanden voor een vliegticket zijn januari, februari en maart.

Je kunt ook vliegen met een overstap. Een snelle optie is om via luchthaven Paris Charles de Gaulle te vliegen. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan van Parijs naar Delhi, waaronder Air France en de Indiase maatschappijen India Airlines en Vistara Airlines. De vliegtijd vanaf Parijs is ongeveer 8½ uur.

Een KLM-vliegticket naar Delhi is te koop vanaf € 684
Boek hier een vliegticket naar Delhi bij KLM

Een goedkoop vliegticket is ook mogelijk met Etihad Airways, met een overstap in Abu Dhabi. Met Swiss Airlines kun je een tussenstop maken in Zürich, waarbij de totale reistijd naar Delhi 10½ uur bedraagt. Air India vliegt van Frankfurt naar Delhi.

Luchthaven van Delhi

De luchthaven heet New Delhi Indira Gandhi International Airport (DEL) en ligt ongeveer 23 kilometer ten zuidwesten van de Indiase hoofdstad. Het vliegveld is een van de drukste van India en bestaat uit drie terminals.

Twee terminals zijn voor binnenlandse vluchten, en Terminal 3 is voor internationale vluchten. Tussen de terminals rijdt een gratis shuttlebus. Er worden de komende jaren nog enkele terminals bijgebouwd, om in 2026 liefst 100 miljoen passagiers te kunnen verwerken.

Delhi luchthaven

Op alle terminals van de luchthaven vind je banken, geldwisselkantoren, geldautomaten en informatiebalies, waar je met Engels goed terecht kunt. Terminal 3 heeft de grootste keuze aan cafés, bars, restaurants en fastfoodtenten. Mocht je een lange overstap of een vroege vlucht hebben, dan kun je hier overnachten in het Holiday Inn Express Hotel. Dit hotel bevindt zich in de terminal op korte loopafstand van de gates en heeft een spa en fitnesscentrum. Website: www.newdelhiairport.in

Vervoer van de luchthaven naar Delhi

Metro

De metro is de snelste en meest praktische manier om van het vliegveld in het centrum van Delhi te komen. De Airport Express Line (de oranje lijn) rijdt van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Deze metro vertrekt vanaf Terminal 3 en stopt op New Delhi Railway Station. Kaartjes kun je kopen bij kaartautomaten. De rit duurt zo’n 18 minuten. Informatie op de website van Delhi Metro Rail: www.delhimetrorail.com

Bus

Het openbaar vervoerbedrijf van de hoofdstad heeft een ‘Airport Shuttle Service’ rijden vanaf de luchthaven naar het centrum van Delhi. Buslijn 4 rijdt 24 uur per dag. De reistijd is ongeveer 50 minuten. De bussen zijn goedkoper dan de metro, maar hou er wel rekening mee dat ze overvol zijn. Vooral met bagage is het reizen met de bus niet bijzonder comfortabel. Informatie op de website van Delhi Transport Corporation: www.dtc.nic.in

Taxi

Buiten de aankomsthal vind je een standplaats voor taxi’s en riksja’s. Ga alleen in zee met bonafide taxichauffeurs. Op het vliegveld lopen vele mannetjes rond (touts) die azen op buitenlandse toeristen en ze voor teveel geld een ritje met een (illegale) taxi of riksja willen aansmeren. Zij krijgen commissie als ze een toerist aanleveren.

Er gelden geen officiële tarieven. De prijs is sterk afhankelijk van de vraag en de taxichauffeur. Je kunt dus ook het beste onderhandelen over de prijs.

Er zijn daarnaast een paar taxicentrales die door de luchthaven worden aanbevolen. Deze taxi’s horen de meter aan te hebben staan en hebben airconditioning. Je kunt deze taxiritten met contant geld betalen of met een creditcard. Via de websites kun je van tevoren een taxi boeken. Officiële luchtvaarttaxi’s zijn onder meer Meru Cabs (www.meru.in) en Mega Cabs (www.megacabs.com).

Voor het laatst bijgewerkt op 24 mei 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar Delhi, India, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam