Koningaap - India

Vliegen naar Delhi, India

Vliegen naar DeliVanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Delhi vliegen. KLM vliegt één keer per week van Amsterdam naar de hoofdstad van India. De vliegtijd is 8 uur. Je kunt ook vliegen met een overstap. Een goedkope vlucht krijg je bijvoorbeeld als je vliegt met de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot en een tussenstop maakt in Moskou. De vliegtijd van Moskou naar Delhi is ongeveer 6 uur.

Een goedkoop vliegticket is ook mogelijk met Etihad Airways, met een overstap in Abu Dhabi. Met Swiss Airlines kun je een tussenstop maken in Zürich, waarbij de totale reistijd naar Delhi 10½ uur bedraagt. Air India vliegt van Frankfurt naar Delhi.

De luchthaven heet New Delhi Indira Gandhi International Airport (DEL) en ligt ongeveer 23 kilometer ten zuidwesten van de Indiase hoofdstad. Het vliegveld is een van de drukste van India en bestaat uit drie terminals. Twee terminals zijn voor binnenlandse vluchten, en Terminal 3 is voor internationale vluchten. Tussen de terminals rijdt een gratis shuttlebus. Er worden de komende jaren nog enkele terminals bijgebouwd, om in 2026 liefst 100 miljoen passagiers te kunnen verwerken.

Op alle terminals van de luchthaven vind je banken, geldwisselkantoren, geldautomaten en informatiebalies, waar je met Engels goed terecht kunt. Terminal 3 heeft de grootste keuze aan cafés, bars, restaurants en fastfoodtenten. Website: www.newdelhiairport.in

Vervoer van de luchthaven naar Delhi

Metro

De metro is de snelste en meest praktische manier om van het vliegveld in het centrum van Delhi te komen. De ‘Airport Express Line’ (de oranje lijn) rijdt van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. De metro vertrekt vanaf Terminal 3 en stopt op New Delhi Railway Station. Kaartjes kun je kopen bij kaartautomaten. De rit duurt zo’n 18 minuten. Informatie op de website van Delhi Metro Rail: www.delhimetrorail.com

Bus

Het openbaar vervoerbedrijf van de hoofdstad heeft een ‘Airport Shuttle Service’ rijden vanaf de luchthaven naar het centrum van Delhi. Buslijn 4 rijdt 24 uur per dag. De reistijd is ongeveer 50 minuten. De bussen zijn goedkoper dan de metro, maar hou er wel rekening mee dat ze overvol zijn. Vooral met bagage is het reizen met de bus niet bijzonder comfortabel. Informatie op de website van Delhi Transport Corporation: www.dtc.nic.in

Taxi

Buiten de aankomsthal vind je een standplaats voor taxi’s en riksja’s. Ga alleen in zee met bonafide taxichauffeurs. Op het vliegveld lopen vele mannetjes rond (touts) die azen op buitenlandse toeristen en ze voor teveel geld een ritje met een (illegale) taxi of riksja willen aansmeren. Zij krijgen commissie als ze een toerist aanleveren.

Er gelden geen officiële tarieven. De prijs is sterk afhankelijk van de vraag en de taxichauffeur. Je kunt dus ook het beste onderhandelen over de prijs.

Er zijn daarnaast een paar taxicentrales die door de luchthaven worden aanbevolen. Deze taxi’s horen de meter aan te hebben staan en hebben airconditioning. Je kunt deze taxiritten met contant geld betalen of met een creditcard. Via de websites kun je van tevoren een taxi boeken. Dit zijn de officiële luchtvaarttaxi’s:

Voor het laatst bijgewerkt op 14 december 2015.

Foto © depositphotos.com/hackman.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam