Vakantie in Jakarta, Indonesië

Tips voor een vakantie in Jakarta

Vakantie JakartaEen vakantie in Jakarta beleef je in een stad die nogal intimiderend kan overkomen. Vooral bij een eerste bezoek aan de hoofdstad van Indonesië schrikken bezoekers van de immense verstedelijking, de uitgestrektheid, de drukte en het gekmakende verkeer. Jakarta lijkt dan in de verste verte niet op een plek om vakantie te vieren, maar een stad met meer dan 10 miljoen inwoners waar je als reiziger moet koorddansen om je verblijf te overleven. Waar je je in een aanhoudende deken van smog je weg moet zien te vinden tussen onaantrekkelijke nieuwbouw en hoogbouw, meedogenloos beton, door auto’s geblokkeerde straten en armoedige sloppenwijken. Groen is er amper en stranden en met palmbomen omzoomde boulevards zijn er niet te vinden.

Maar hoewel Jakarta aan de oppervlakte in een constante staat van beweging en chaos lijkt te zijn, schuilt daaronder een charismatische stad met een enerverend nachtleven, een verbazingwekkende collectie van winkelcentra, een rijk cultureel leven, relaxte en goedmoedige inwoners en een koloniale geschiedenis die het ontdekken waard is. In het noorden van Jakarta vind je de wijk Kota, het oude historische centrum waar de Nederlanders vanaf de zeventiende eeuw het oude Batavia bestierden. Het zuiden van de Indonesische hoofdstad vind je een bloeiende expatscene en trendy bazaars. Restaurants bieden een sublieme mix van westerse en Aziatische gerechten en Jakarta heeft een overvloed aan podiumkunsten en beeldende kunst.

Voor avontuurlijke reizigers die tijdens hun vakantie in Jakarta verder kijken dan de monotone wolkenkrabbers en het verstikkende verkeer wacht een stad vol bezienswaardigheden, sensaties en uitdagingen. Het is een stad van rijk en arm, van tradities tot ultramodern, waar je al snel begrijpt waarom het inwonersaantal alarmerend stijgt. Jakarta is een stad van belofte, met de verleiding van een beter leven, waar de inwoners zo vriendelijk zijn dat je er misschien wel blijvende vriendschappen aan overhoudt.

Bezienswaardigheden in Jakarta

Nationaal Museum in JakartaQua bezienswaardigheden kun je best een paar dage in Jakarta spenderen. De Indonesische hoofdstad heeft enkele van de beste musea van Indonesië, zoals het Nationaal Museum, het oudste museum van het land. Ook heeft Jakarta monumenten, markten en bazaars, tempels, koloniale gebouwen en parken. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Jakarta

Overnachten in Jakarta

Jakarta overnachten
Jakarta is met 13 miljoen inwoners een van de grootste steden ter wereld. In de hoofdstad van Indonesië is dus genoeg keuze om te overnachten. In Jakarta zijn honderden hotels, hostels, guesthouses en appartementen. ► Lees hier alle tips voor overnachten in Jakarta

Voor het laatst bijgewerkt op 5 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Jakarta, Indonesië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam