Monumen Nasional – Nationaal Monument van Indonesië, Jakarta

De beste bezienswaardigheden in Jakarta

Monumen Nasional in JakartaMidden op het Merdekaplein in het centrum van Jakarta staat het Monumen Nasional, het nationaal monument dat de strijd van Indonesië voor onafhankelijkheid symboliseert. De 132 meter hoge toren is tussen 1961 en 1975 gebouwd in opdracht van Soekarno, de eerste president van Indonesië. Op de top van het monument – dat ook bekendstaat als Monas – staat een bronzen vlam die bekleed is met 35 kilo goud.

De met Italiaans marmer beklede obelisk is open voor bezoekers en is daarmee een van de populairste bezienswaardigheden van Jakarta . Er gaat een lift naar het uitkijkplatform op een hoogte van 115 meter, waar je bij helder weer een prachtig uitzicht hebt over Jakarta. Onderin is een museum, waar een reeks van 51 diorama’s de Indonesische strijd voor onafhankelijkheid uitbeelden (volgens sommigen nogal vertekend). Daar vind je ook de Onafhankelijkheidszaal, waar achter een bronzen en gouden deur de originele onafhankelijkheidsverklaring wordt bewaard. Rond het Monumen Nasional is een park waar inwoners van Jakarta met enige regelmaat samenkomen om te protesteren.

Je kunt het Monumen Nasional elke dag tussen 07.00 en middernacht bezoeken, met uitzondering van de laatste maandag van de maand. In de lift passen maar elf mensen, dus reken op een lange wachtrij. Vooral op zondagen en feestdagen is het erg druk, omdat dan ook veel Indonesiërs het nationaal monument bezoeken. Adres: Gambir, Central Jakarta. Geen website.

Voor het laatst bijgewerkt op 6 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Monumen Nasional – Nationaal Monument van Indonesië – in Jakarta, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © Wikimedia Commons.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam