Overnachten in Jakarta, Indonesië

Jakarta overnachtenJakarta is met 13 miljoen inwoners een van de grootste steden ter wereld. In de hoofdstad van Indonesië is dus genoeg keuze om te overnachten. In Jakarta zijn honderden hotels, hostels, guesthouses en appartementen.

De goedkoopste hotels, hostels en guesthouses vind je op en rond de Jaksastraat (Jalan Jaksa). Dit gebied in Jakarta is sinds jaar en dag de populairste plek voor rugzaktoeristen waar het wemelt van de restaurants, cafés, reisbureaus, boekwinkeltjes, geldwisselkantoren, wasserettes en andere voorzieningen voor toeristen. De prijs van een overnachting begint vanaf Rp 40.000 voor een bed in een slaapzaal. De hotels in de reizigersenclave zijn snel volgeboekt, dus reserveer tijdig als je er wilt overnachten.

Zoek je voordelige accommodatie voor je verblijf in Jakarta?
Reserveer hier een hotel of hostel in Jakarta, tegen de laagste prijzen

Luxe overnachten in Jakarta

Hotel Indonesia Kempinski Jakarta

Voor een stukje bijzondere geschiedenis ga je overnachten in Hotel Indonesia Kempinski Jakarta, het eerste 5-sterrenhotel in de Indonesische hoofdstad. Het hotel werd in 1962 gebouwd in opdracht van toenmalig president Soekarno voor de Asian Games. Dit hotel moest het moderne gezicht laten zien van Indonesië. Van buiten ziet het T-vormige gebouw er (voor die tijd) modern uit, met zijn 17 verdiepingen. Het hotel had zelfs de eerste lift van het land. Binnen kwam het vol te hangen met kunstwerken die de Indonesische cultuur moesten weerspiegelen.

Jakarta Kempinski Indonesia Hotel

Na de Aziatische Spelen verblijven veel hoogwaardigheidsbekleders, politici en diplomaten in het hotel. Ook was het de locatie voor belangrijke evenementen en staatsdiners voor presidenten en vorsten. Na een grootschalige 5 jaar durende renovatie wordt het sinds 2009 beheerd door de Kempinski-hotelketen. Je hebt de keuze uit 289 kamers en vier bars en restaurants. Op het dak is een zwembad met een schitterend uitzicht op de skyline van Jakarta. Het hotel bevindt zich in het hart van de hoofdstad tegenover de beroemde rotonde met het ‘welkomstmonument’ dat in 1962 is neergezet voor de Asian Games. ► Boek een overnachting in Hotel Indonesia Kempinski Jakarta vanaf € 200

Hotel Borobudur

Een van de grootste 5-sterren hotels in het centrum van Jakarta is Hotel Borobudur. Het enorme complex heeft liefst 695 kamers, een voetbalveld, tennisbanen, squashbanen, een hardlooppad van 700 meter en een Olympisch zwembad. Er zijn zes restaurants met onder meer de Italiaanse, Chinese en Japanse keuken. Het hotel is omring door bijna één vierkante meter tropische tuinen. Hotel Borobudur ligt dichtbij het zakendistrict, winkelcentra en regeringsgebouwen. Het hotel is 30 minuten rijden van Soekarno-Hatta International Airport. ► Boek een overnachting in Hotel Borobudur vanaf € 56

Voor het laatst bijgewerkt op 16 januari 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Jakarta, Indonesië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com; Booking.com.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam