Nepal 728x90

Hotels en overnachten in Kathmandu, Nepal

Overnachten en hotels in Kathmandu, Nepal
Durbar Square, Kathmandu, Nepal

Kathmandu heeft een groot aanbod van meer dan 200 hotels en hostels, in alle prijsklassen. De prijs voor een kamer in een luxe hotel begint rond de $ 200. De duurdere en luxe hotels bevinden zich vooral in de nabijheid van het voormalige paleis van de koninklijke familie van Nepal. Deze hotels hebben 24 uur per dag warm water en elektriciteit (dankzij een generator), ze halen gasten op van het vliegveld en sommige hebben een zwembad. Het ontbijt zit er vaak niet bij inbegrepen.

Er zijn ook (vooral) 5-sterren hotels die op hun website melden dat ze in de hoofdstad van Nepal zitten, maar in werkelijkheid in de Kathmandu Valley zitten. Je zit dan ver buiten het centrum van de hoofdstad en kunt er alleen met een taxi of een bus naartoe.

De prijs van een kamer in een luxe hotel is niet enorm hoog, vergeleken met de prijzen van vergelijkbare hotels in westerse hoofdsteden. Kathmandu geldt dan ook als een van de goedkoopste steden in de wereld. Hotels brengen toeristen automatisch een belasting (government tax) in rekening van 13 procent. Soms komt daar nog een service charge overheen van 10 procent.

De prijzen voor hotels variëren door het jaar heen. Het meeste geld ben je kwijt in het hoogseizoen: de maanden september tot en met november en februari tot en met april. Dan komen veel reizigers naar Kathmandu om zich voor te bereiden op een trektocht door de bergen of om daarvan bij te komen, omdat het klimaat dan het beste is. De prijs van een hotelkamer is in het hoogseizoen gemiddeld twee keer zo hoog als in het laagseizoen.

Goedkoop overnachten in Kathmandu

Overnachten in Thamel, Kathmandu
Straat in de wijk Thamel in Kathmandu, Nepal

Backpackers hebben een ruime keuze uit hostels en guesthouses in de hoofdstad van Nepal, waar je al kunt overnachten vanaf $ 2 per nacht. De goedkoopste hostels en guesthouses hebben geen warm water, een gedeelde badkamer en een elektriciteit die regelmatig uitvalt. Wifi, tours en een airport transfer worden wel meestal aangeboden.

Het vinden van een hotel of hostel is zelfs in het hoogseizoen door het ruime aanbod niet moeilijk. Je loopt door de straten en informeert bij een hotel of er een kamer vrij is. De concurrentie is enorm, dus afdingen kan helpen. Als je direct vanuit Nederland naar Kathmandu reist, is het voor je gemak en gemoedsrust wel lekker van tevoren een hotel te reserveren – ook omdat ze je dan kunnen ophalen van de luchthaven.

Districten om te overnachten in Kathmandu

Thamel

De goedkoopste hotels en hostels bevinden zich in de wijk Thamel, sinds jaar en dag een populair district voor rugzakreizigers. Het is een levendige en drukke toeristische wijk vol met restaurants, cafés en souvenirshops, waar je ook aanloopt tegen mannetjes die je van alles proberen te verkopen (hasj bijvoorbeeld). Je vindt er eenvoudige en simpele hostels waar je niet veel van hoeft te verwachten qua comfort en hygiëne, maar ook moderne en luxe hotels naar westerse standaarden. Overnachten kan wel luidruchtig zijn door het lawaai van verkeer en muziek in de buurt.

Freak Street

Freak Street ligt ten zuiden van het Kathmandu Durbar Square, het plein bij het voormalige koninklijk paleis van Nepal. De smalle straat is de plek waar de hippies in de jaren ’60 en ’70 neerstreken. Freak Street is wat moderner geworden en heeft enkele van de goedkoopste hostels en guesthouses, maar de keuze is beperkter dan in de andere districten in Kathmandu.

Pakjanol

De wijk Pakjanol net naast Thamel heeft niet zoveel aanbod van hostels en guesthouses, maar je hebt wel minder last van het lawaai, het verkeer en de drukte. Pakjanol kan een goed alternatief zijn voor Thamel.

Voor het laatst bijgewerkt op 25 oktober 2014. Foto’s © depositphotos.com/kaetana; depositphotos.com/tomazkunst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam