Booking VAE

Vakantie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

Tips voor een vakantie in Abu Dhabi

Vakantie in Abu DhabiEen vakantie in Abu Dhabi beleef je in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Het grootste emiraat van het land is schaamteloos rijk door de in overvloed vloeiende olie, maar staat wel in de schaduw van zijn noordoostelijke buurman Dubai. Abu Dhabi heeft nog een flinke weg te gaan voordat het emiraat kan tippen aan de glitter, glamour en internationale flair van het ‘kroonjuweel’ van de Arabische Emiraten, maar zittend op het oliegeld is er geen haast om te concurreren op de toeristische markt. Dat maakt een vakantie aan Abu Dhabi juist de moeite waard. Het ontbreken van glamour wordt ruimschoots gecompenseerd door cultuur en geschiedenis.

Dat Abu Dhabi op toeristisch gebied minder hard aan de weg timmert dan Dubai, betekent allerminst dat het emiraat nog steeds een alledaagse conservatieve woestijnstaat is. Het ooit obscure vissersdorpje heeft zich in 30 jaar tijd ontwikkeld tot een luxe metropool met schitterende architectuur, eindeloze glazen hoogbouw, brede snelwegen, luxe hotels, sterrenrestaurants en een melange van winkelcentra die mikken op welgestelde reizigers.

Abu Dhabi denkt ook groots en in records, dat zich bijvoorbeeld manifesteert in de Capital Gate, de hoogste hellende wolkenkrabber ter wereld. Ferrari World heeft ‘s werelds snelste achtbaan. Het eiland Saadiyat was een paar jaar geleden nog een stuk niemandsland, maar staat nu boordevol hotels en resorts en is de thuisbasis van interessante culturele ontwikkelingen. Het eiland heeft een culturele wijk waar onlangs het Louvre Abu Dhabi is geopend en een nieuw Guggenheim Museum, met duizenden werken hedendaagse kunst, zal binnenkort volgen.

Kamelen in Abu DhabiMaar er is tijdens je vakantie veel meer in Abu Dhabi te beleven dan de stad. In feite bestaat het grootste deel van de oppervlakte van het emiraat uit ‘platteland’. Waar het Dubai ontbreekt aan natuurlijke schoonheid, blinkt Abu Dhabi uit met een mix van glooiende duinen, groene oases, torenhoge bergen en uitgestrekte stranden. Laat de stad Abu Dhabi eens achter en geniet van een meer authentieke ervaring met een bezoek aan het oude Al Jahili Fort in de oostelijke stad Al Ain, een kameeltocht door de woestijn in het zuidelijke deel van het emiraat of een les in de oude kunst van de valkerij in een van de buitenwijken van de stad.

Zorg ervoor dat je de lokale gewoonten en cultuur respecteert wanneer je op vakantie gaat naar Abu Dhabi. Strakke of blote kleding zal de wenkbrauwen doen fronsen bij de lokale bevolking. Vrouwen doen er goed aan blote schouders en knieën te bedekken en een al te diep decolleté te vermijden.

Bezienswaardigheden in Abu Dhabi

In Abu Dhabi is veel te zien en te doen, van moderne 21e gebouwen en topmusea tot traditionele souks en moskeeën. Niet te missen is de Sheikh Zayed Grand Mosque, met het grootste handgeknoopte tapijt ter wereld. Het ontzagwekkende Louvre in Parijs heeft ook een dependance in Abu Dhabi. Lees hier meer over bezienswaardigheden in Abu Dhabi

Voor het laatst bijgewerkt op 19 juni 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, dan kun je dat laten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam