Overnachten in Taiwan

Voor elke type reiziger is een ruime keuze aan accommodatie beschikbaar in Taiwan. Je kunt overnachten in luxe 5-sterrenhotels, boetiekhotels, tempels of hostels voor backpackers. In Taiwan betaal je in het algemeen voor een hotelkamer, en niet per gast. Een single room bestaat uit een tweepersoonsbed waar ook twee mensen kunnen slapen.

Informeer naar speciale kortingen als je een kamer reserveert in een hotel. Sommige hotels geven kortingen tot wel 30 procent, die ze niet op de website zetten of waarmee ze niet adverteren. Vooral in het laagseizoen kun je kortingen bedingen.

Luxe hotels en hotelketens in Taiwan

Grand Hotel in TaiwanTaiwan is een land waar veel zakenreizigers naartoe gaan. In de hoofdstad Taipei en andere grote steden vindt je dan ook veel vestigingen van de grote internationale hotelketens, waaronder Grand Hyatt, Sheraton en Shangri-La. Deze 4- en 5-sterrenhotels hebben Engelssprekend personeel en faciliteiten als spa’s en fitnesscentra.

Een van de meest luxueuze plekken om te overnachten, is het Grand Hotel in de hoofdstad Taipei. De bouw van het opvallende, klassieke gebouw met zijn rode pilaren en goudkleurige dak heeft meer dan 30 jaar geduurd. In het 5-sterren hotel hebben beroemde gasten geslapen, zoals Richard Nixon, Margaret Thatcher en Nelson Mandela. In de jaren ’70 was dit het grootste gebouw van Taiwan. Het hotel heeft 500 kamers. Website: www.grand-hotel.org

Wellness hotels in Taiwan

Taiwan kent ook een groot aantal wellness hotels en kuuroorden die gebruikmaken van heet water uit natuurlijke bronnen in de omgeving. In deze spa’s kun je allerlei massages en behandelingen ondergaan om je gezond en fit te voelen. Een van de meest luxueuze en bekendste is The Lalu aan de oever van het Sun Moon Lake. Ook in Beitou, een district ten noorden van Taipei die bekendstaat om zijn warme bronnen, vind je veel wellness hotels.

Goedkoop overnachten in Taiwan

Voor goedkoop overnachten in Taiwan kun je terecht in kleine en middelgrote hotels en hostels. Bij de Taiwan Youth Hostel Association zijn zo’n 40 hostels aangesloten, zowel in de steden als in landelijk gebied. In hostels kun je zelf je eten koken en de was doen, maar de faciliteiten zijn in het algemeen beperkt.

Overnachten in tempels en bij particulieren

Overnachten in TaiwanOm iets te proeven van de leefstijl van de Taiwanezen kun je het beste bij particulieren slapen, zogeheten homestays. Dit zijn een soort bed & breakfasts die door families worden gerund, die gasten op een persoonlijke en authentieke manier benaderen. Een overzicht van homestays vind je op de website van het Taiwan Tourism Bureau.

In Taiwan is het ook mogelijk in boeddhistische tempels en kloosters te overnachten. Dit biedt reizigers een fascinerend inkijkje in de boeddhistische cultuur en idealen. Het zijn in het algemeen aangename plekken om te verblijven, inclusief vegetarische maaltijden. Voor individuele reizigers is het moeilijk tempels te vinden die buitenlandse gasten accepteren. Je kunt daarvoor informeren bij het lokale toeristenbureau. Er zijn tour operators die overnachtingen regelen in een boeddhistisch klooster als onderdeel van een trip.

Kamperen in Taiwan

Kamperen groeit in populariteit in Taiwan, om de drukte, het lawaai en de uitlaatgassen in de grote steden te ontvluchten. Vooral reizigers met een eigen auto kiezen er steeds vaker voor om te overnachten op een camping. De laatste jaren zijn daarom steeds meer campings en kampeerterreinen geopend in Taiwan.

De meeste campings hebben douches en er zijn ook plekken waar kant-en-klare tenten staan voor kampeerders. Je kunt niet overal kamperen in nationale parken en natuurreservaten, maar daar zijn wel vaak houten hutten aanwezig om in te overnachten. Voor een overzicht van campings in Taiwan kun je terecht op de website (deels in het Engels) van de Camping Association of the R.O.C.: www.camp.org.tw

Voor het laatst bijgewerkt op 28 mei 2015.

Foto © depositphotos.com/cchfoto; depositphotos.com/jingaiping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam