Overnachten in Taiwan

Grand Hotel in TaiwanVoor elke type reiziger is een ruime keuze aan accommodatie beschikbaar in Taiwan. Je kunt overnachten in luxe 5-sterrenhotels, boutique hotels, tempels of hostels voor backpackers. In Taiwan betaal je in het algemeen voor een hotelkamer, en niet per gast. Een single room bestaat uit een tweepersoonsbed waar ook twee mensen kunnen slapen.

Informeer naar speciale kortingen als je een kamer reserveert in een hotel. Sommige hotels geven kortingen tot wel 30 procent, die ze niet op de website zetten of waarmee ze niet adverteren. Vooral in het laagseizoen kun je kortingen bedingen.

Luxe hotels en hotelketens in Taiwan

Taiwan is een land waar veel zakenreizigers naartoe gaan. In de hoofdstad Taipei en andere grote steden vindt je dan ook veel vestigingen van de grote internationale hotelketens, waaronder Sheraton, Holiday Inn en Shangri-La. Deze 4- en 5-sterrenhotels hebben Engelssprekend personeel en faciliteiten als spa’s en fitnesscentra. Het stijlvolle Grand Hyatt Taipei Hotel bevindt zich naast de Taipei 101, de hoogste wolkenkrabber in de hoofdstad (zie onder).

Er zijn veel minder Taiwanese hotelketens. Een van de bekendste is Just Sleep (www.justsleep.com.tw), met zeven moderne hotels verspreid over het land. Een kleinere Taiwanese hotelketen is Ambassador Hotels (www.ambassador-hotels.com).

Wellness hotels in Taiwan

Taiwan kent ook een groot aantal wellness hotels en kuuroorden die gebruikmaken van heet water uit natuurlijke bronnen in de omgeving. In deze spa’s kun je allerlei massages en behandelingen ondergaan om je gezond en fit te voelen. Een van de meest luxueuze en bekendste is The Lalu (www.thelalu.com.tw) aan de oever van het Sun Moon Lake. Ook in Beitou, een district ten noorden van Taipei die bekendstaat om zijn warme bronnen, vind je veel wellness hotels.

Goedkoop overnachten in Taiwan

Voor goedkoop overnachten in Taiwan kun je terecht in kleine en middelgrote hotels en hostels. Bij de Taiwan Youth Hostel Association zijn zo’n 40 hostels aangesloten, zowel in de steden als in landelijk gebied. In hostels kun je zelf je eten koken en de was doen, maar de faciliteiten zijn in het algemeen beperkt. Website: www.yh.org.tw

Overnachten in tempels en bij particulieren

Overnachten in TaiwanOm iets te proeven van de leefstijl van de Taiwanezen kun je het beste bij particulieren slapen, zogeheten homestays. Dit zijn een soort bed & breakfasts die door families worden gerund, die gasten op een persoonlijke en authentieke manier benaderen. Een overzicht van homestays vind je bijvoorbeeld op de website www.homestay.com

In Taiwan is het ook mogelijk in boeddhistische tempels en kloosters te overnachten. Dit biedt reizigers een fascinerend inkijkje in de boeddhistische cultuur en idealen. Het zijn in het algemeen aangename plekken om te verblijven, inclusief vegetarische maaltijden. Voor individuele reizigers is het moeilijk tempels te vinden die buitenlandse gasten accepteren. Je kunt daarvoor informeren bij het lokale toeristenbureau. Er zijn tour operators die overnachtingen regelen in een boeddhistisch klooster als onderdeel van een trip.

Kamperen in Taiwan

Kamperen groeit in populariteit in Taiwan, om de drukte, het lawaai en de uitlaatgassen in de grote steden te ontvluchten. Vooral reizigers met een eigen auto kiezen er steeds vaker voor om te overnachten op een camping. De laatste jaren zijn daarom steeds meer campings en kampeerterreinen geopend in Taiwan.

De meeste campings hebben douches en er zijn ook plekken waar kant-en-klare tenten staan voor kampeerders. Je kunt niet overal kamperen in nationale parken en natuurreservaten, maar daar zijn wel vaak houten hutten aanwezig om in te overnachten. Voor een overzicht van campings in Taiwan kun je terecht op de website (deels in het Engels) van de Camping Association of the R.O.C.: www.camp.org.tw

Beste, beroemde en bijzondere hotels in Taiwan

Taiwan heeft enkele beroemde, bijzondere en beste hotels die we niet onvermeld willen laten. Deze hotels hebben een bijzondere geschiedenis, bevinden zich op een speciale locatie of hebben goede recensies van reizigers gekregen op internet. Hieronder een selectie van deze hotels.

Grand Hotel, Taipei

Een van de meest luxueuze plekken om te overnachten, is het Grand Hotel in de hoofdstad Taipei. De bouw van het opvallende, klassieke gebouw met zijn rode pilaren en goudkleurige dak heeft meer dan 30 jaar geduurd, voordat het openging in 1952. Het gebouw van 14 verdiepingen is versierd met 200.000 draken, waaronder een eeuwenoud bronzen exemplaar in 24-karaats goud. In het 5-sterren hotel hebben beroemde gasten geslapen, zoals Richard Nixon, Margaret Thatcher, Dwight Eisenhower, Bill Clinton en Nelson Mandela. In de jaren ’70 was dit het grootste gebouw van Taiwan. Het gerucht ging dat er onder het hotel twee geheime gangen waren naar het presidentieel paleis en de residentie van de president, maar een brand in 1995 ontkrachtte deze verhalen. Er werden toen twee 180 meter lange tunnels ontdekt die als vluchtroute dienden en naar een nabijgelegen park leiden. Het Grand Hotel heeft 500 kamers, vier restaurants, een buitenzwembad en zelfs een museum over de geschiedenis van dit icoon in de Taiwanese hoofdstad. Website: www.grand-hotel.org

Grand Hyatt Taipei Hotel

Qua luxe en comfort kan het Grand Hyatt Taipei Hotel wedijveren met het Grand Hotel, al bevindt deze zich wel op een betere en meer benijdenswaardige locatie. Dit is het eerste internationale 5-sterrenhotel in Taipei en bevindt zich naast Taipei 101, de beroemde wolkenkrabber in de hoofdstad. Dit is het favoriete hotel onder acteurs en popsterren, want onder anderen Beyoncé, Nicolas Cage, de Backstreet Boys en Snoop Dogg hebben hier de nacht doorgebracht. Het hotel heeft 850 kamers en suites verdeeld over 27 verdiepingen. Er zijn maar liefst negen restaurants, lounges, bars en cafés. Relaxen kun je in de spa of het verwarmde buitenzwembad.

Voor het overnachten in het Grand Hyatt Taipei Hotel moet je niet bang zijn voor spoken en geesten – volgens allerlei verhalen van eerdere gasten dwalen die hier rond. Er zijn anekdotes bekend over onverklaarbaar nachtelijk kloppen op de ramen en mysterieuze geluiden in de gangen. Het zou er spoken omdat het hotel gebouwd is op de plek van een krijgsgevangenkamp waar mensen zijn geëxecuteerd. Dat is echter niet helemaal waar. Het Grand Hyatt Taipei is gebouwd op de overblijfselen van een militair pakhuis, dat werd gebruikt voor het opslaan van munitie. Laat je niet afschrikken door horrorverhalen, het is een schitterend hotel om te verblijven in Taiwan. Website: taipei.grand.hyatt.com

Voor het laatst bijgewerkt op 23 juli 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Taiwan, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/cchfoto; depositphotos.com/jingaiping; Flickr.com/JiahuiH.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam