TaiwanReizen en vakantie in Taiwan

Kerngegevens

– Oppervlakte: 35.980 vierkante kilometer (circa driekwart van Nederland);
– Inwoneraantal: 23.299.716 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 648 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Taipei;
– Talen: Mandarijn Chinees;
– Munteenheid: Taiwanese Dollar (TWD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 38.500 (2012).

Informatie over visum Taiwan

Reizen en vakantie in TaiwanStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Taiwan. Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat op de dag van aankomst in Taiwan nog minstens 6 maanden geldig is.

Ook moet je een vliegticket op zak hebben voor de retourvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht op de Ambassade van Taiwan in Den Haag.

Communicatie in Taiwan

Internationaal toegangsnummer: +886.
Alarmnummer ambulance: 119.
Alarmnummer politie: 110.
Alarmnummer brandweer: 119.
Operator buitenlandse telefoongesprekken: 100.
Engelstalige inlichtingen telefoonnummers: 106.

Tijdsverschil met Taiwan

In de winter is het in Taiwan 7 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Taiwan 6 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Taiwan

De elektriciteit in Taiwan is 110 volt met een frequentie van 60 Hertz. De netspanning is dus lager dan in Nederland (220 volt) en de frequentie is anders dan in Nederland (50 Hertz). Ook wordt er gebruikgemaakt van stopcontacten die geschikt zijn voor Amerikaanse stekkers. Voor het gebruik van elektrische apparatuur heb je een adapter en een wereldstekker nodig.

Share Button