Tips voor een vakantie in Taiwan

Taiwan: een introductie

Taiwan vakantieEen vakantie in Taiwan beleef je op Ilha Formosa, het ‘mooie eiland’, met dank aan Portugese ontdekkingsreizigers die deze titel bedachten toen ze er rond 1500 voet aan wal hadden gezet. Taiwan heeft de Europeanen er echter vrij snel uitgeknikkerd, sneller dan in andere Aziatische landen, en sindsdien een eigen signatuur ontwikkeld. De grote boze buur China is angstig dichtbij, maar Taiwan heeft zijn eigen tradities, zijn eigen schoonheid en zijn eigen charme. Het is ook een van de rijkste landen in Azië, met dank aan zijn technologische bekwaamheid. Wie kent niet de opdruk ‘Made in Taiwan‘ op dozen van computers en printers?

Verwacht tijdens je vakantie echter niet te stuiten op eindeloze fabrieken en overbevolkte steden. Taiwan is nog steeds mooi en heeft reizigers veel te bieden, van prachtige ongerepte berglandschappen en tropische bossen tot traditionele markten en boerendorpjes tussen de rijstvelden. Het traditionele Taiwan bestaat naast het moderne. De ene dag kun je een trektocht maken door mistige heuvels of baden in een van de talrijke warmwaterbronnen, en de andere dag kun je proeven van het nachtleven in een van de bruisende steden. De moderne hoofdstad Taipei is het kloppende hart, waar futuristische wolkenkrabbers de grond delen met door wierook beslagen tempels.

Taiwan is ook een populaire bestemming voor fietsers. Het eiland, dat kleiner is dan Nederland, heeft meer dan 250 kilometer aan geasfalteerde fietsroutes. Het land voor de kust van China trekt echter nog altijd weinig backpackers die er vakantie vieren. Met zijn reputatie van natuurschoon, culturele diversiteit en openheid naar reizigers verdient Taiwan een hogere plek op je bucket list. Maar misschien moet Taiwan ook maar gewoon een van de best bewaarde geheimen van Azië blijven.

TaiwanTaiwan in een notendop

– Oppervlakte: 35.980 vierkante kilometer (circa driekwart van Nederland);
– Inwoneraantal: 23.572.052 (2021);
– Bevolkingsdichtheid: 655 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Taipei;
– Talen: Mandarijn Chinees;
– Munteenheid: Taiwanese Dollar (TWD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 24.500 (2018).

Informatie over visum Taiwan

Reizen en vakantie in TaiwanStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Taiwan. Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in het land verblijven. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat op de dag van aankomst in Taiwan nog minstens 6 maanden geldig is.

Ook moet je een vliegticket op zak hebben voor de retourvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming. Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht op de Ambassade van Taiwan in Den Haag.

Bespaar op roamingkosten tijdens je vakantie in Taiwan
Bestel hier alvast een lokale simkaart voor Taiwan

Bezienswaardigheden in Taiwan top-10

Taiwan bezienswaardigheden
Taiwan heeft bijna 1500 kilometer aan kustlijn, met hoge kliffen in het noorden en fijne zandstranden in het zuiden. Je kunt er wandelen door kloven, buitenaardse rotsen bewonderen en negen nationale parken bezoeken. ► Lees hier meer over de beste bezienswaardigheden in Taiwan

Tips voor een vakantie in Taipei

Taipei is het culturele, politieke en financiële epicentrum van het land met vele tempels, scooters en wolkenkrabbers. De hoofdstad van Taiwan heeft een naam opgebouwd met de beroemde avondmarkten en had tot voor kort de hoogste toren ter wereld. Lees hier meer over een vakantie in Taipei

Overnachten in Taiwan

Voor elke type reiziger is een ruime keuze aan accommodatie beschikbaar in Taiwan. Je kunt overnachten in luxe 5-sterrenhotels, boutique hotels, tempels of hostels voor backpackers. Informeer naar speciale kortingen als je een kamer reserveert in een hotel. Lees hier meer over hotels en overnachten in Taiwan

Reizen met de bus in Taiwan

Een van de eerste dingen die je in Taiwan zal opvallen, is het grote aantal bussen op de weg. Reizen per bus is dan ook de goedkoopste vorm van transport in het land, goedkoper dan het reizen per trein of per vliegtuig. Lees hier meer over reizen met de bus in Taiwan

Communicatie in Taiwan

Internationaal toegangsnummer: +886.
Alarmnummer ambulance: 119.
Alarmnummer politie: 110.
Alarmnummer brandweer: 119.
Operator buitenlandse telefoongesprekken: 100.
Engelstalige inlichtingen telefoonnummers: 106.

Tijdsverschil met Taiwan

In de winter is het in Taiwan 7 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Taiwan 6 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Taiwan

De elektriciteit in Taiwan is 110 volt met een frequentie van 60 Hertz. De netspanning is dus lager dan in Nederland (220 volt) en de frequentie is anders dan in Nederland (50 Hertz). Ook wordt er gebruikgemaakt van stopcontacten die geschikt zijn voor Amerikaanse stekkers. Voor het gebruik van elektrische apparatuur heb je een adapter en een wereldstekker nodig.

Voor het laatst bijgewerkt op 28 januari 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Taiwan, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam