Reizen naar Vietnam

Reizen met het vliegtuig naar Vietnam

Vliegen naar Hanoi

Vliegen naar HanoiVanuit Nederland kun je niet rechtstreeks vliegen naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Je zult altijd ergens moeten overstappen. Vanuit Amsterdam kun je binnen 14 uur in Hanoi zijn door een tussenstop in de Russische hoofdstad Moskou. Je vliegt dan met de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot. Vliegtickets zijn vaak goedkoper dan bij andere luchtvaartmaatschappijen.

Je kunt ook vanuit Amsterdam vliegen naar Bangkok en daar overstappen op een vlucht naar Hanoi. Vanuit de hoofdstad van Thailand zijn dagelijks vele rechtstreekse vluchten naar Hanoi, onder meer door de luchtvaartmaatschappijen Thai Airways, Vietnam Airlines, Qatar Airways, Thai AirAsia, Jetstar en VietJet Air. De vliegtijd van Bangkok naar Hanoi is ongeveer 1 uur en 50 minuten.

De luchthaven van Hanoi heet Noi Bai International Airport (HAN) en ligt ongeveer 35 kilometer ten noorden van de stad.

Vervoer van de luchthaven naar Hanoi

Vietnam Airlines verzorgt een busdienst tussen het vliegveld en het centrum van Hanoi. De vaak overvolle minibusjes stoppen in Quang Trung Street, tegenover het kantoor van de luchtvaartmaatschappij in Hanoi. Als je weinig bagage en kleingeld bij je hebt en niet bang bent voor het openbaar vervoer in Azië, kun je ook een gewone bus nemen naar Kim Ma Bus Station in Hanoi (buslijn 7).

Buiten bij de aankomsthal is een taxistandplaats met officiële taxi’s die een meter horen te gebruiken. Het is echter beter om een vaste prijs af te spreken, aangezien Vietnamese taxichauffeurs er bekend om staan met de meter te sjoemelen. Op de luchthaven zwerven ook veel gewetenloze malafide taxichauffeurs rond die buitenlandse toeristen lastigvallen en je voor een veel te hoge prijs naar Hanoi willen brengen. Negeer ze en loop naar de officiële taxistandplaats, waar een bord staat met de vermelding van de prijzen. Je koopt een kaartje voor een taxirit en wacht in de rij. De prijs voor de tolweg tussen het vliegveld en Hanoi is bij de taxirit inbegrepen, dus je hoeft daar niet extra voor te betalen.

Kom je laat op de avond aan in Hanoi, dan rijden er geen bussen meer en ben je aangewezen op een taxi. Het is verstandig van tevoren een taxitransfer te boeken, omdat taxichauffeurs dan een belachelijk hoge prijs vragen.

Bij veel hotels in Hanoi kun je terecht voor een airport transfer. Je betaalt wel wat meer dan het reguliere tarief, maar je hebt geen zorgen dat je wordt afgezet en in de aankomsthal staat een taxichauffeur je op te wachten met een bordje met je naam erop.

Vliegen naar Ho Chi Minh City

Vanuit Nederland gaan geen rechtstreekse vluchten naar Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon), de grootste stad van Vietnam. Met een overstap in Bangkok kun je wel binnen 14 uur van Amsterdam in Ho Chi Minh City zijn (lees hier meer over vliegen naar Bangkok). Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen van Bangkok naar Ho Chi Minh City, waaronder Thai Airways, Vietnam Airlines, Thai AirAsia, VietJet Air, Hahn Air, Jetstar, Jet Airways en Nok Air. De vliegtijd is ongeveer anderhalf uur.

Je kunt goedkoop vliegen naar Ho Chi Minh City met Etihad Airways, waarbij je in Abu Dhabi een tussenstop maakt. Goedkope vliegtickets zijn ook te krijgen door te vliegen met de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot en over te stappen in Moskou.

Voor het laatst bijgewerkt op 23 oktober 2015.

Foto © depositphotos.com/Senohrabek.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam