Vakantie in Hanoi, Vietnam

Tips voor een vakantie in Hanoi

Hanoi vakantieEen vakantie in Hanoi beleef je in misschien wel de meest gracieuze en exotische hoofdstad van Azië. Het is een fascinerende mix van oud en nieuw Vietnam, met Chinese en Franse invloeden, oude cultuur, koloniale architectuur, brede boulevards en prachtige meren. De hoofdstad van Vietnam is hard op weg een moderne 21e eeuwse metropool te worden, met westerse mode, eten en muziek, blitse winkelcentra, zwermen brommende scooters en een snelle groei van het aantal hotels, cafés en restaurants. Maar ondanks de snel groeiende bevolking van inmiddels meer dan 6 miljoen zielen ademt Hanoi een meer intieme en charmante sfeer uit dan het lawaaierige en drukke Ho Chi Minh City in het zuiden van het land.

Hanoi blijft een verfijnde stad van academici, kunstenaars en diplomaten, waar je in de ochtendnevel langs het serene Hoàn Kiem Lake de langzame bewegingen ziet van in trainingspak gestoken locals die tai chi aan het beoefenen zijn. Waar de smalle en drukke straten van de oude wijk hun eeuwenoude gewoontes behouden – de plek waar de delicate geuren en smaken van de eetkraampjes je tegemoet komt, waar tempels en pagodes het historische karakter van Vietnam weerspiegelen en waar je alles kunt kopen, van teenslippers tot lokaal geteelde koffie. De citroenkleurige koloniale architectuur is een lust voor het oog, al brokkelen heel wat gebouwen af.

Tijdens je vakantie in Hanoi kun je een croissantje halen bij een patisserie in de Franse wijk of de laatste eer bewijzen aan Ho Chi Minh, wiens mausoleum doorgaat voor een van de meest brutalistische gebouwen van de moderne tijd. Aan culturele hoogtepunten in deze oude stad (uit 1010) is geen gebrek. Bezoek de Tempel van de Literatuur, een zeldzaam voorbeeld van goed bewaarde traditionele Vietnamese architectuur. Het Volkenkundig Museum is een van de belangrijkste musea in Vietnam.

En ook smulpapen zullen in Hanoi hun liefde vinden. Probeer eens wat armoedig mi: stokbrood met vleeswaren, chili en verse bladeren, die Aziatische smaken combineert met het verse brood uit de Franse koloniale verleden van het land. Spoel het weg met bia hoi, een goedkoop lokaal Vietnamees biertje dat je op elke straathoek kunt krijgen. Wees daarna voorzichtig met het oversteken van de weg. De overvol beladen scooters stoppen voor niemand, ook niet voor iemand die toevallig in de Vietnamese stad op vakantie is.

Bezienswaardigheden in Hanoi

Mausoleum Ho Chi Minh in HanoiHanoi is de stad waar Ho Chi Minh de onafhankelijkheid van Vietnam uitriep. Je vindt er dus tal van bezienswaardigheden rond de nationale held, van zijn mausoleum tot aan een museum. Maar ook heeft de Vietnamese hoofdstad eeuwenoude monumenten, tempels, belangwekkende musea en boeiende architectuur. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Hanoi

Voor het laatst bijgewerkt op 10 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Hanoi, Vietnam, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam