Vakantie in Ho Chi Minh City, Vietnam

Tips voor een vakantie in Ho Chi Minh City

Een vakantie in Ho Chi Minh City beleef je in de grootste en meest energieke en chaotische stad van Vietnam. Een drukke metropool met ruim 9 miljoen inwoners die misschien beter bekend is als Saigon, de oude naam van de Franse koloniale machthebbers die in 1976 na de Vietnamoorlog uiteraard moest sneuvelen. De stad kreeg de naam van de revolutionaire leider die Vietnam ‘bevrijdde’ van de imperialisten en is sindsdien met bulderende snelheid de toekomst tegemoet getreden.

HCM of HCMC is een stad met moderne wolkenkrabbers, trottoirs waar het wemelt van de straatverkopers en kappers en winkelcentra die niet in het westen zouden misstaan. Ho Chi Minh City is de commerciële machinekamer van Vietnam waar de handel altijd welig tiert en fietsers met hoog opgestapelde meubels achterop door de straten proberen te manoeuvreren, maar de stad heeft ook een berucht imago om zijn gekmakende verkeer. Het oversteken van de straat is een huzarenstukje op zich, tussen riksja’s, auto’s, motoren scooters en fietsen die rijden waar ze maar willen. Wees geduldig en voorzichtig als je je vakantie niet voortijdig wilt beëindigen!

Net als in veel andere voormalige koloniale steden in Azië beleef je hier een fascinerende ontmoeting met zowel de nieuwe als de oude cultuur, met vervallen Franse villa’s, met wierook gevulde pagodes, oude tempels en traditionele markten. Het is de plek van de rijke Vietnamezen en extreme armoede, met straatkinderen die door de toeristische enclaves zwerven en je ansichtkaarten, loten of aanstekers proberen aan te smeren. In de drukke onveilige straten is het raadzaam waakzaam te zijn op zakkenrollers die het op je portemonnee hebben gemunt. Aan de andere kant heb je het economische succes, dat zich uit in goede restaurants, blitse bars, trendy hotels en winkels die luxe geïmporteerde goederen verkopen.

Ho Chi Minh City heeft aan bezienswaardigheden geen gebrek en enkele van de beste musea van Vietnam. De aanwezigheid van de Amerikanen in de jaren zeventig is hierbij nog bijna voelbaar. Aangrijpend is het Herenigingspaleis, waar de laatste dagen van de Vietnamoorlog zich afspeelden. In het War Remnants Museum zie je de ware verwoestingen van de oorlog. In de buurt van de stad kun je de Cu Chi tunnels bezoeken, waar de Vietcong-strijders zich verborgen hielden.

Het is overweldigend om je vakantie in Vietnam te beginnen in Ho Chi Minh City, waar duizenden dingen tegelijk gebeuren en weinig plaatsen de onophoudelijke kakofonie van bouwwerkzaamheden wordt bespaard. Mocht je tijdens een rondreis in het land doorreizen naar Hanoi, dan lijkt de hoofdstad nogal gezapig. Je mist dan de ongelooflijke smeltkroes van kinderen in hun schooluniform, jeans-dragende tieners die spelen met hun mobiele telefoon, jonge dames achterop motorfietsen die zich met gangsterachtige bandana’s tegen het stof beschermen en oude vrouwtjes die bamboemanden op hun schouders dragen. Allemaal inwoners die proberen te overleven, maar ook met ongekend optimisme leven naar de toekomst.

Bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City is een stad waar zowel de Fransen als de Amerikanen hun sporen hebben nagelaten. Je vindt er musea en gebouwen die herinneren aan de wrede Vietnamoorlog en de kathedraal die Franse kolonisten er hebben neergezet. De stad heeft ook kunstmusea, tempels en markten. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City

Voor het laatst bijgewerkt op 18 april 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Ho Chi Minh City, Vietnam, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam