Sarajevo War Tunnel, Sarajevo, Bosnië

De beste bezienswaardigheden in Sarajevo

Sarajevo War TunnelTijdens de belegering van Sarajevo was een tunnel van juli 1993 tot februari 1996 de enige verbinding tussen de stad en de buitenwereld. Het duurde meer dan zes maanden om de tunnel te graven, met primitieve middelen als pikhouwelen en scheppen. Het graven van de Tunnel of Life of Tunnel of Hope begon gelijktijdig aan beide kanten. Aan één kant stelde een moedige familie vrijwillig haar tuin ter beschikking voor het riskante project. Tijdens het graven waren kaarsen de enige bron van licht voor de werklieden. In de nacht van 30 juli 1993 werd de tunnel eindelijk voltooid, waarmee de inwoners van de belegerde stad weer toegang hadden tot telefoonlijnen, olievoorraden, voedsel en elektriciteit.

De tunnel is 800 meter lang en heeft een gemiddelde hoogte van anderhalve meter. De Sarajevo War Tunnel liep onder de luchthaven die door de Verenigde Naties werd gecontroleerd, en die het belegerde deel van de stad scheidde van de vrije zone. Na de oorlog is ongeveer 20 meter van de tunnel opengesteld voor toeristen. Het is onderdeel van een museum (het voormalige woonhuis van de familie), dat veel voorwerpen laat zien uit de tijd dat Sarajevo jarenlang was omsingeld. Dat was de langstlopende belegering van een stad in de moderne geschiedenis. Je kunt ook rondleidingen krijgen in de Sarajevo War Tunnel. Je kunt het museum bereiken per tram, bus en te voet, maar het is makkelijker om een taxi te nemen. Adres: Tuneli 1, Sarajevo 71000. Website: www.tunelspasa.ba

Sarajevo War Tunnel Museum

Voor het laatst bijgewerkt op 7 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Sarajevo War Tunnel in Sarajevo, Bosnië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Sarajevo War Tunnel; Flickr.com/Damien Smith.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam