Booking Denemarken

Nationaal Museum van Denemarken

De beste bezienswaardigheden in Kopenhagen

Het Nationaal Museum van Denemarken (Nationalmuseet) zou bovenaan de lijst moeten staan voor iedereen die interesse heeft in de Deense cultuur en geschiedenis. Dit is het grootste museum van Denemarken met een omvangrijke volkenkundige verzameling uit de afgelopen 14.000 jaar, van de steentijd en de tijd van de Vikingen tot de middeleeuwen, de renaissance en de 21e eeuw.

Je ziet er onder meer een aantal indrukwekkende runenstenen (gemaakt door de Vikingen), Deens porselein en zilver, munten en medailles, speelgoed en de Ketel van Gundestrup uit de eerste of tweede eeuw voor Christus. Dit is het grootst bekende zilveren exemplaar uit de Europese IJzertijd.

Ook een hoogtepunt is de met goud versierde Zonnestrijdwagen van Trundholm, die werd gemaakt in de vroege bronstijd 1400 voor Christus. Het is de enige van zijn soort, wereldwijd. De zonnewagen staat ook afgebeeld op het biljet van 1000 Deense Kroon. De etnografische collectie, met voorwerpen uit Groenland, geeft een uitstekende indruk van het leven van de Eskimo’s. Zo zie je er traditionele kajaks en harpoenen en een pak dat gemaakt is van vogelveren. Verder kun je een authentiek Victoriaans huis uit 1890 en de originele hasj-tafel uit vrijstaat Christiania bezichtigen.

Het Nationaal Museum van Denemarken is gevestigd in het Prinsenpaleis (Prinsens Palæ) in het centrum van Kopenhagen. Dit paleis werd tussen 1743 en 1744 gebouwd voor de Deense kroonprins Frederik V en kroonprins Louise. Het paleis wordt nu niet meer door de koninklijke familie gebruikt. Het museum heeft een restaurant en een café. Van september tot en met juni is het museum maandag gesloten. Adres: Prinsens Palæ, Ny Vestergade 10, 1471 Kopenhagen. Website: www.natmus.dk

Voor het laatst bijgewerkt op 12 september 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het bezoeken van het Nationaal Museum van Denemarken, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Nynne Bojsen Faartoft / Nationaal Museum van Denemarken.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam