Booking Denemarken

Tivoli Gardens, Kopenhagen, Denemarken

De beste bezienswaardigheden in Kopenhagen

Tivoli Gardens in KopenhagenGezinnen met kinderen en romantische stelletjes met een hang naar nostalgie komen aan hun trekken in de Tivoli Gardens, na De Kleine Zeemeermin de beroemdste bezienswaardigheid in Kopenhagen. Tivoli ging al open in 1843 en is daarmee het één na oudste nog bestaande pretpark ter wereld (de oudste is Bakken, net ten noorden van de Deense hoofdstad, geopend in 1583). Het is vooral onder Denen een geliefd amusementspark waar ze graag in hun vrije tijd naartoe gaan. Sprookjesschrijver Hans Christian Andersen kwam er vaak, Walt Disney deed er in de jaren vijftig inspiratie op voor zijn eerste Disneypark en ook beroemdheden, vorsten en prinsessen hebben Tivoli met een bezoek vereerd. Michael Jackson bezocht het park in 1992 en wilde het meteen kopen.

Bij de opening in 1843 waren er maar twee attracties: een achtbaan en een draaimolen die door paarden werd getrokken. Nu zijn er meer dan twintig attracties in Tivoli, waaronder een reuzenrad, een aquarium en verschillende apparaten waarin je naar voren, achteren of boven wordt gezwiept. De Roller Coaster is een houten achtbaan uit 1914 die nog altijd werkt, en daarmee een van de oudste achtbanen ter wereld is. Een meer angstaanjagende sensatie beleef je in de Vertigo, een soort vliegtuigje waarin je met 100 kilometer per uur 360 graden draait. Het is in 2014 uitgeroepen tot beste attractie van Europa.

Er zijn ook vele theaters, concertzalen, restaurants en cafés. Er staan 850 bomen en in de zomer staan er 400.000 bloemen in bloei. In de avond is het park prachtig verlicht door ruim 100.000 gekleurde lampjes. Met Kerstmis komen daar nog eens 2 miljoen lampjes bij. Om jongeren te trekken, worden er in de zomer op vrijdagavond rockconcerten met internationale artiesten en dj’s georganiseerd. Tivoli Gardens ligt vlakbij het Rådhuspladsen (Stadhuisplein). Adres: Vesterbrogade 3, 1630 Kopenhagen. Website: www.tivoligardens.com

Roller Coaster in Tivoli Gardens, Kopenhagen

Voor het laatst bijgewerkt op 2 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Tivoli Gardens in Kopenhagen, Denemarken, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Tivoli Gardens/Rasmus B. S. Hansen.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam