Booking Düsseldorf

Rheinturm, Düsseldorf, Duitsland

De beste bezienswaardigheden in Düsseldorf

Rheinturm DüsseldorfDe bekendste blikvanger van Düsseldorf en een van de populairste bezienswaardigheden is de Rheinturm (Rijntoren), een betonnen televisiemast van 240,5 meter hoog. Sinds 1981 domineert de toren met zijn vele antennes de skyline van de stad. De meningen over de Rheinturm zijn verdeeld: sommigen vinden ‘m wanstaltig en lelijk, anderen menen dat de toren elegant en welgevormd is. De toren is gebouwd van 7.500 kubieke meter beton en buiten op de torenschacht is ‘s avonds de grootste digitale klok van Duitsland te zien.

Op een hoogte van 172,5 meter zit Restaurant Top 180, dat eenmaal per uur volledig rond zijn as draait. In het prijzige restaurant kun je terecht voor diner en lunch (reserveren is aanbevolen). Op een hoogte van 164,5 en 168 meter zijn observatiedekken, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de omgeving. Bij mooi weer kun je in de verte zelfs de Dom van Keulen zien liggen. Daar is ook Günnewig Bar & Lounge M 168, een van de hoogste bars van Duitsland waar je overdag een kop koffie kunt drinken of in de avond van een cocktail kunt genieten. Je vindt de Rheinturm langs de Rijn, in de buurt van de oude handelshaven. Adres: Stromstraße 20, 40212 Düsseldorf, Duitsland. Website: www.guennewig.de/rheinturm-duesseldorf

Top van Rheinturm Dússeldorf

Voor het laatst bijgewerkt op 21 oktober 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Rheinturm in Düsseldorf, Duitsland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Pixabay; Flickr.com/Alexander Kaiser.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam