Eiffeltoren, Parijs, Frankrijk

De beste bezienswaardigheden in Parijs

Eiffeltoren ParijsWie Parijs zegt, zegt de Eiffeltoren. Het 324 meter hoge ijzeren gevaarte is sinds 1889 onlosmakelijk verbonden met de Franse hoofdstad en een van de meest bezochte bezienswaardigheden. Hét icoon van Parijs heeft sinds zijn ontstaan al meer dan 200 miljoen bezoekers mogen verwelkomen. De Franse ingenieur Gustave Eiffel ontwierp de Eiffeltoren voor de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1889. Tot 1930 was de toren – vergelijkbaar met een flatgebouw van 81 verdiepingen – het hoogste bouwwerk ter wereld.

Bezoekers kunnen in de Eiffeltoren terecht op drie verdiepingen. Voor het meest spectaculaire uitzicht neem je een glazen lift naar het bovenste observatieplatform, waar je je hoogtevrees kunt wegdrinken bij de champagnebar. De tweede verdieping kun je ook bereiken via een trap – het zijn ‘slechts’ 704 treden. Daar is ook het luxueuze en sublieme Jules Verne Restaurant, met één Michelinster op zak. De eerste verdieping is in 2014 compleet vernieuwd, met een glazen vloer waardoor je liefst 57 meter naar het Parijse leven onder je kunt staren. Je eetlust kun je daar stillen in het 58 Tour Eiffel Restaurant. Het is raadzaam van tevoren online kaartjes te bestellen, er staan altijd lange wachtrijen voor de entree. Adres: Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France, Parijs. Metrostation: Bir-Hakeim (lijn 6). Website: www.toureiffel.paris

Structuur Eiffeltoren in Parijs

Voor het laatst bijgewerkt op 30 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Eiffeltoren in Parijs, Frankrijk, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Paris Tourisme; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam