Louvre Museum (Musée du Louvre), Parijs, Frankrijk

De beste bezienswaardigheden in Parijs

Louvre Museum in ParijsHet Louvre behoort tot de bezienswaardigheden in Parijs waarvoor je eigenlijk een paar dagen moet uittrekken. Het is al jaren het grootste, best bezochte en bekendste museum ter wereld. De uitmuntende verzameling bestaat uit 300.000 schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, antiquiteiten en andere kunstvoorwerpen. Zo’n 35.000 zijn er te bekijken, in 300 zalen. De Mona Lisa van Leonardo da Vinci is ongetwijfeld het beroemdste werk in de collectie, dat tegelijkertijd het moeilijkste is te zien. Voor het best wel kleine schilderij, dat achter kogelvrij glas hangt, verdringen zich elke dag drommen bezoekers om er een selfie van te maken.

Andere hoogtepunten zijn het marmeren beeld Venus de Milo, het schilderij De astronoom van Johannes Vermeer en de zalen van Napoleon. Het Louvre Museum heeft ook een uitgebreide verzameling Griekse, Etruskische, Egyptische, Romeinse, Islamitische en Oriëntaalse kunst. Het oorspronkelijke Louvre werd al in 1190 gebouwd als fort. Karel V van Frankrijk besloot in de 16e eeuw er een koninklijk paleis van te maken en in 1793 gingen de deuren open als museum. In de jaren tachtig kwam er een extra vleugel bij en werd op het voorplein een piramide gebouwd, die dienstdoet als hoofdentree.

Reken op een bezoek van drie tot vier uur als je alleen de hoogtepunten wilt zien. Op de eerste zondag van de maand – van oktober tot en met maart – is de toegang gratis. Het is altijd druk bij de kassa’s. De langste rij staat bij de ingang bij de piramide, waar bezoekers eerst een veiligheidscontrole moeten ondergaan. Er zijn ook andere ingangen waar het minder druk is, zoals in het winkelcentrum Carousel du Louvre, bij de Porte des Lions en bij de Passage Richelieu. Sowieso is het 15.00 uur meestal minder druk. Ook de maanden december en januari staan als relatief rustig bekend.

Sinds 2 december 2015 kunnen bezoekers eindelijk van tevoren online een kaartje kopen, zodat je de wachtrijen kunt omzeilen. Dat kan via de officiële website www.ticketlouvre.fr. Het museum is dinsdag gesloten, jongeren onder de 18 mogen gratis naar binnen. Adres: Cour Napoléon, 1st, Parijs. Metrostation: Louvre en Rivoli (lijn 1). Website: www.louvre.fr

Louvre Museum in Parijs

Voor het laatst bijgewerkt op 29 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Louvre Museum in Parijs, Frankrijk, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam