Paleis van Versailles, Parijs, Frankrijk

De beste bezienswaardigheden in Parijs

Kasteel van VersaillesHet ligt weliswaar niet in Parijs, maar het Paleis van Versailles is een van de bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een bezoek aan de Franse hoofdstad. Het Paleis van Versailles ligt slechts 19 kilometer ten zuiden van de stad en is een van de mooiste, luxueuze en pompeuze kastelen ter wereld. Het is een fraai voorbeeld van 18e eeuwse Franse architectuur en kunst, dat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het is in 1624 gebouwd als jachtslot, maar werd verbouwd tot kasteel en functioneerde als koninklijk paleis voor de Lodewijk XIV tot Lodewijk XVI. Het was de vorstelijke residentie tot 1789, daarna werd het een museum.

Het hoogtepunt in het Paleis van Versailles is de bekende spiegelzaal, met 357 spiegels in zeventien gebogen ramen. Van de 700 kamers en zalen mag je ook de met goud en marmer gedecoreerde staatsievertrekken van Lodewijk XIV niet overslaan, die werden gegroepeerd als planeten rond de zon. De middeleeuws ingerichte grote kapel met zijn indrukwekkende zuilen is volledig uit wit marmer opgetrokken. De paleistuin van Versailles met zijn vele fonteinen is de grootste van Europa. Het Paleis van Versailles kun je bereiken met de regionale metro RER (lijn C) en uitstappen op station Versailles-Château. Ook kun je vanaf de stations Montparnasse en Saint Lazare de SNCF-trein nemen. Het kasteel is maandag gesloten. Je kunt online via de website entreekaartjes bestellen. Adres: Place d’Armes, Versailles. Website: www.chateauversailles.fr

Paleis van Versailles bij Parijs

Voor het laatst bijgewerkt op 4 oktober 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Paleis van Versailles in Parijs, Frankrijk, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Paris Tourisme; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam