Pont Neuf, Parijs, Frankrijk

De beste bezienswaardigheden in Parijs

Pont Neuf in ParijsPont Neuf betekent letterlijk ‘nieuwe brug’ maar is ironisch genoeg de oudste nog bestaande brug van Parijs. Het is ook de beroemdste, de mooiste, de meest romantische en een van de langste bruggen in de hoofdstad van Frankrijk. De brug over de rivier de Seine met zijn twaalf ronde bogen is een belangrijk symbool voor de Parijzenaars. In de zomer gaan veel inwoners op de trap zitten naast de brug met een goede fles wijn, om te genieten van de zonsondergang. Pont Neuf is ook een van de belangrijkste monumenten van de Franse hoofdstad. De bouw van de 238 meter lange brug begon in 1578 en werd in 1607 voltooid. Het was de eerste stenen brug waar geen huizen op waren gebouwd.

Pont Neuf heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op kunstenaars. Renoir heeft de brug verschillende keren geschilderd en straatartiesten kozen de brug uit om hun kunsten te vertonen. Als je van Franse films houdt, is een bezoekje aan Pont Neuf zeker de moeite waard. De film Les Amants du Pont Neuf uit 1991 draait om de liefdesgeschiedenis van een straatkunstenares en een dakloze man die op en onder de brug leeft. Je vindt Pont Neuf in het centrum van Parijs. De brug verbindt de linkeroever van de Seine met het Île de la Cité, een van de eilanden in de Seine. De beste plek om foto’s te maken is overigens in de middag, als de zon achter je is.

Panorama van Pont Neuf in Parijs

Voor het laatst bijgewerkt op 30 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Pont Neuf in Parijs, Frankrijk, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam