Booking Frankrijk

Kathedraal van Straatsburg, Frankrijk

De beste bezienswaardigheden in Straatsburg

Kathedraal in Straatsburg, FrankrijkDe kathedraal van Straatsburg (Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg) is een van de grootste en beroemdste kerken van Frankrijk en een van de belangrijkste monumenten van de middeleeuwen. De bouw van de kathedraal duurde van de 11e tot en met de 15e eeuw. De muren zijn opgetrokken uit roze zandsteen, die gedurende de dag van kleur veranderen. In 1439 was de bouw voltooid met de 142 meter hoge en spitse kerktoren. Het bleef daarna tot de 19e eeuw het hoogste bouwwerk van de christelijke wereld. Ook zou de kathedraal de ‘geboorteplaats’ van de kerstboom zijn. Volgens een kerkelijk verslag werd er al in 1539 een kerstboom neergezet.

De façade van de gotische kathedraal is versierd met honderden beeldhouwwerken en binnen vind je metershoge glas-in-loodramen. Er is een uitzichtplatform op 66 meter hoogte die je kunt bereiken door het beklimmen van 329 treden. Dagelijks om 12.30 uur kun je bij de astronomische klok terecht voor de ‘Parade van de Apostelen’, waarbij de beeldjes voor Christus buigen. De kathedraal van Straatsburg is een van de bezienswaardigheden die je niet mag missen in de stad. Adres: Place de la Cathédrale, Straatsburg. Website: www.cathedrale-strasbourg.fr

Gevel van kathedraal Straatsburg

Voor het laatst bijgewerkt op 29 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Kathedraal van Straatsburg in Frankrijk, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © depositphotos.com/StevanZZ; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam